Artık radarı atlatamayacaksınız!

Emniyet Genel Müdürlüğü lazerli sabit radarları ilk olarak Ankara’da denemeye başladı. Sokak lambası direği, trafik lambası şeklinde kamufle edilebilen cihaz ayrıca, hız yapan aracın fotoğrafını çekiyor.Geçtiğimiz günlerde ilk olarak Emniyet Genel Müdürlü

Artık radarı atlatamayacaksınız!

Emniyet Genel Müdürlüğü lazerli sabit radarları ilk olarak Ankara’da denemeye başladı. Sokak lambası direği, trafik lambası şeklinde kamufle edilebilen cihaz ayrıca, hız yapan aracın fotoğrafını çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü binasının önüne yerleştirilen cihaz, test amaçlı kullanılmaya başlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Dikmen Yerleşkesi’nin önünden bulunan İlkadım Caddesi’ndeki sokak lambasının direğine yerleştirilen lazerli radar cihazı, 50 kilometrelik hız sınırını geçen araçları belirliyor.

IŞIĞI RAHATSIZ EDİYOR

MOBESE’nin aksine araç seviyesine yerleştirilen kameralı cihaz, kızılötesi kameraları sayesinde şöför mahalini gece ve gündüz görüntüleyebiliyor. Henüz deneme aşamasında olduğu belirtilen yeni tip radarların başarılı olması durumunda yaygın şekilde kullanılacağı belirtildi. Cihazın gece çekimleri esnasında verdiği kızıl ötesi ışık nedeniyle rahatsız olan bazı sürücüler ise Emniyet Genel Müdürlüğü’ne şikâyetçi oldular. Cihazın her yönüyle incelendiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem