Arılara geçiş üstünlüğü!

Ülke içerisinde gezginci arıcılık yapan vatandaşların işlerinin kolaylaştırılması amacıyla arılara geçiş üstünlüğü getirildi.

Arılara geçiş üstünlüğü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte ülke içerisinde gezginci arıcılık yapan vatandaşların işlerinin kolaylaştırılması amacıyla arılara geçiş üstünlüğü getirildi.
 
Bakanlık tarafından ülke genelindeki liman başkanlıklarına gönderilen yazı ile arı nakli sağlayan, tır, kamyon ve kamyonetler ile arıların indirilmesinde görevli kişileri taşıyan araçlara arabalı vapurlarda sıra beklemeden geçiş önceliği getirildi. Bakanlığın talimatı ile önemli bir sıkıntının giderildiğini belirten Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, kararın alınmasında emeği geçen herkese arıcılar adına teşekkür etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Genel Müdürülüğü’nün 11 Nisan 2019 tarih ve 19463099-130.99-E.28995 sayılı liman başkanlıklarına ve ilgili birimlere Bakan adına Genel Müdür Vekili Ahmet Selçuk Sert imzası ile gönderilen talimatta; Türkiye’deki arıcıların yüzde 75’inin meralar ve endüstri bitkilerinden daha iyi yararlanmak için arılarını çeşitli vasıtalarla gezdirdiği, bal üretiminin yüzde 90’ının da bu yolla sağlandığından, nakil işlemlerinin gerçekleştirildiği nakil araçları ile arıların naklini gerçekleştiren personelleri taşıyan personeli taşıyan araçlara geçiş üstünlüğü getirildi.

Arı nakil görevlilerinin arabalı vapurlara geçişlerde sıra beklemeden vapura alınması talimatı verilen yazıda, arıların uzun süre beklemesi durumunda strese girerek hem kendilerine hem de çevrede bulunabilecek insanlara zarar verme olasılığı olduğu belirtilerek “Arıları taşıyan ve refakat eden araçlara gerekli önceliğin sağlanması amacıyla deniz yolu taşımacılığı faaliyeti gösteren kuruluşların talimatı uyması” istendi.

Bakanlığın yazısı bağlı kurum ve kuruluşlarla da gönderilirken, Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ayhan Özdemir, “Bakanlığın bu talimatı ile sektörün bal üretim sezonunda yaşadığı önemli sıkıntılardan biri daha çözüme kavuşmuştur. Dünyanın pek çok ülkesinde arıcılık sadece bal üretimi olarak değil aynı zamanda tabiatın dengesinin korunması ve tarımsal üretimin olmazsa olmazı olarak görülmektedir. Bu kapsamda biz arıcıları ve arıları anlayan herkese müteşekkiriz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler