Arap Şiveli Bombacı Aranıyor

Sıhhıye Pazarı yanındaki çok katlı otoparkta bulunan eyleme hazırlanmış olan bomba yüklü minibüsle ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma sürüyor. Minibüsü otoparka bırakan Arap şiveli bir kişinin arandığı bildirildi.Alınan bilgiye göre

Arap Şiveli Bombacı Aranıyor

Sıhhıye Pazarı yanındaki çok katlı otoparkta bulunan eyleme hazırlanmış olan bomba yüklü minibüsle ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma sürüyor. Minibüsü otoparka bırakan Arap şiveli bir kişinin arandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Kurtuluş Otoparkı'nda dün ele geçirilen sahte plakalı bomba yüklü "Vito" minibüs ile ilgili inceleme, polis kriminal laboratuvarının Gölbaşı'nda bulunan bomba merkezinde sürüyor.

Emniyet yetkilileri, araç ve patlayıcılar üzerinde parmak izi incelemesi yapıldığını ancak şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanılmadığını söylediler. Emniyet yetkilileri, olayla ilgili şu ana kadar gözaltına alınan kimsenin bulunmadığını, otoparkta görevli üç kişinin ifadesine başvurduklarını kaydettiler.

Aracın, 2006'nın Ekim ayında İstanbul'dan çalındığının motor ve şasi numarasından anlaşıldığını vurgulayan yetkililer, minibüsün üzerine takılan plakanın bir gün önce Altındağ'da "Şahin" marka bir araçtan çalındığının tespit edildiğini belirttiler.

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, önemli olayların yıldönümünde polisin olağanüstü önlemler aldığını hatırlatarak, kendilerinin de "11 Eylül ve 12 Eylül" dolayısıyla çeşitli tedbirler aldıklarını, hatta bu tedbirleri yazılı olarak tüm birimlere ilettiklerini söyledi.

Patlayıcının, bu kapsamda yapılan çalışmalar sırasında ortaya çıkarıldığını belirten yetkili, aracın, şu andaki görünüm itibariyle terör örgütü PKK tarafından hazırlandığını değerlendirdiklerini söyledi.

Bu arada, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifade veren otopark görevlisinin "Vito" minibüsün bir gün önce saat 16.00-17.00 sıralarında otoparka giriş yaptığını ve aracın sürücüsünün "kıvırcık saçlı, hafif sakallı, 23-34 yaşlarında" olduğunu söylediği bildirildi.

Otopark görevlisinin, minibüsün sürücüsünün, "Yenişehir Pazarı'na mal satmak üzere geldiğini" ifade ederek içeri girdiğini söylediği belirtildi. Otopark görevlisinin, söz konusu kişinin Arap şiveli olduğunu da ifade ettiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem