Ara Beni Soyayım Seni

Şanlıurfa'da son günlerde türeyen 500 kişilik kontör çetesinin, "Aran kazan" tarifesini kullanarak, birçok kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Çağrı bıraktıkları kişiler geri arayınca, 'polisiz' diye onları hatta tutan kontör soyguncularının, Suudi Arabista

Ara Beni Soyayım Seni


Şanlıurfa'da son günlerde türeyen 500 kişilik kontör çetesinin, "Aran kazan" tarifesini kullanarak, birçok kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. Çağrı bıraktıkları kişiler geri arayınca, 'polisiz' diye onları hatta tutan kontör soyguncularının, Suudi Arabistan ve Suriye'den de kurbanları olduğu belirlendi.

Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri, yeni bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı. Alınan bilgiye göre dolandırıcılar, kurbanlarını rastgele seçiyor. Telefonuna bırakılan
cevapsız çağrıyı arayan vatandaşlar, kendisinin polis olduğunu söyleyen bir kişiyle karşılaşıyor.

Telefondaki kişi, "Ben polisim, sizin telefon numaranızdan dün akşam bir subay ile eşine küfür ve tehdit içerikli mesajlar atılmış. Bu yüzden hakkınızda suç duyusunda bulunulmuş" diye karşısındakini lafa tutuyor.

İnternetten satıyor
Bir süre sonra da "Amire, yetkiliye, savcıya bağlıyorum" gibi gerekçelerle arayan kişi hatta tutuluyor. Kare 154'ü tuşlaması da isteniyor. Böylece, daha fazla kontör harcaması sağlanıyor. Arayan kişi neredeyse şarjı bitene kadar konuşturuluyor. "Arandıkça kazan" tarife üyesi olan kullanıcı bu sayede binlerce kontör kazanırken, vatandaş ise dolandırıldığını kabarık bir fatura geldiğinde anlıyor. Çete, kazandığı kontörü de internet üzerinden satıyor.

Artan şikâyetler üzerine polis ekiplerinin yaptığı teknik takip incelemesinde bütün operatörler Şanlıurfa'yı gösterdi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda 500 kişi gözaltına alınarak bilgisine başvuruldu. Bu işi meslek haline getiren çetenin Türkiye dışında Suriye ve Arabistan'daki kişileri de dolandırdığı belirtildi. Arapça bilen zanlıların yabancılara "Piyangodan Opel marka otomobil kazandınız" diyerek kendilerini arattığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem