Antalya'da feci kaza: 16 ölü

Alanya'dan Pamukkale'ye giden Rus turistleri taşıyan tur otobüsü, Antalya'nın Aksu Köprüsü'nden kurumuş çay yatağına uçtu. İçerisinde 41 kişi bulunan otobüste sürücü ile birlikte 16 turist öldü, 25 turist de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Antalya'daki

Antalya'da feci kaza: 16 ölü

Alanya'dan Pamukkale'ye giden Rus turistleri taşıyan tur otobüsü, Antalya'nın Aksu Köprüsü'nden kurumuş çay yatağına uçtu. İçerisinde 41 kişi bulunan otobüste sürücü ile birlikte 16 turist öldü, 25 turist de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Antalya'daki hastanelere taşındı.       

Kaza, Antalya'nın Aksu İlçesi yakınlarındaki Aksu Köprüsü üzerinde bugün saat 05.00 sıralarında meydana geldi. ‘Pegas Tur'un Denizli Pamukkale'ye düzenlediği günübirlik tura katılan 3'ü çocuk 39 Rus turist, Alanya'dan 49 yaşındaki Hikmet Yılmaz yönetimindeki 41 DP 006 plakalı otobüsle 1 rehber eşliğinde yola çıktı.

Antalya'nın Serik ile Aksu İlçesi arasında bulunan Aksu Köprüsü'ne gelen ve bu sırada sürücünün uyuduğu öne sürülen otobüs, köprü korkuluklarını kırarak 15 metreden uçtu. Aksu Çayı'nın kurumuş bölümüne ters düşen otobüste ilk belirlemelere sürücü Yılmaz ile 16 turist öldü. Kazada rehber ve 25 Rus turist de yaralandı. Kaza yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Yaralılar kaza yerinde bekleyen ambulanslarla Serik ve Antalya kent merkezindeki hastanelere kaldırıldı. Kurtarma çalışmaları devam ederken, ölü sayısının artabileceği belirtildi.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Valiliği'ne atandığı için yerine vekalet eden Vali Yardımcısı Mehmet Seyman ile Aksu Kaymakamı Raif Özener olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem