Ankara'daki Bomba Etkisiz Halde

Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparktaki araçta bulunan patlayıcı maddenin düzeneği yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucunda etkisiz hale getirildi.Sıhhiye'deki çok katlı otoparkta ''patlayıcı madde yüklü'' bir aracın bulunduğu ihbarı üzerine hareket

Ankara'daki  Bomba Etkisiz Halde

Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparktaki araçta bulunan patlayıcı maddenin düzeneği yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucunda etkisiz hale getirildi.

Sıhhiye'deki çok katlı otoparkta ''patlayıcı madde yüklü'' bir aracın bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçen polis, otoparkın çevresinde bulunan Aksu Caddesi, Tuna Caddesi ve Marmara Sokağı'nı yaya ve araç trafiğine tamamen kapattı.

Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, olay yerinde yaptığı açıklamada, çalışmaların tamamlandığını belirterek, bomba ile ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'nda gerekli incelemelerin yapıldığını kaydetti. Yılmaz, bombaya ilişkin kesin sonuçların bu incelemenin tamamlanmasının ardından Ankara Valiliği tarafından açıklanacağını belirtti.

Yılmaz, ''Şu aşamada olayı bu gerçekleştirdi, şu gerçekleştirdi şeklinde açıklamalar yapılmaması gerektiğini'' belirterek, ''Bir bomba uzmanı gibi, kendinizi onların yerine koyup yorum yapmayınız. Bunun en doğrusu kriminal polis laboravutarında kimyasal analizler sonucu ortaya çıkacaktır'' dedi.

Otoparkın ikinci katında park edilmiş, içerisinde patlayıcı madde bulunan minibüsün çekici yardımıyla otoparktan çıkarılacağı ve Gölbaşı'nda bomba imha ekiplerine ait bir merkeze götürülerek gerekli incelemelere orada devam edileceği öğrenildi.

''ENDİŞE EDİLECEK DURUM YOK''
Ankara Valisi Kemal Önal, Sıhhiye pazarı yanındaki çok katlı otoparktaki bomba yüklü aracın detektör köpeklerin tepki vermesi üzerine tespit edildiğini belirterek, sahte plakalı, ''Vito'' tabir edilen araç üzerindeki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Vali Önal, ''Ankara polisinin başarılı ve titiz çalışması, muhtemel bir felaketi önlemiştir'' dedi.Vali Önal, 11 ve 12 Eylül'ün hassas günler olduğunu, bu nedenle bu günler öncesinde polisin il genelinde yaygın güvenlik önlemleri aldığını, bu faaliyetlere uzman ekipler ve detektör köpeklerin katıldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem