Ankara Bombacıları Tespit Edildi

Ankara Polisi, 11-12 Eylül'de eylem yapılacağı istihbaratını bir süre önce edindi. Bunun üzerine kapsamlı bir çalışma başlatıldı.Dün akşam yapılan tarama çalışmalarında şüpheli bir mavi renkli Mercedes Vito tespit edildi ancak araç trafikte izini kaybetti

Ankara Bombacıları Tespit Edildi

Ankara Polisi, 11-12 Eylül'de eylem yapılacağı istihbaratını bir süre önce edindi. Bunun üzerine kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

Dün akşam yapılan tarama çalışmalarında şüpheli bir mavi renkli Mercedes Vito tespit edildi ancak araç trafikte izini kaybettirdi.

Bu sabah Maltepe semtinde aynı özelliklerde bir araç tespit edildi. İnceleme yapılırken aracın sahibi gelince aranan araç olmadığı anlaşıldı.

Bu sabah bir otopark görevlisinin ihbarının ardından bomba yüklü araca Kurtuluş'ta ulaşıldı.

BAŞBAKAN KONUTA GÖTÜRÜLDÜ

Bombanın bulunduğu bölgenin Başbakanlık'a yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olması polisi alarma geçirdi.

Erdoğan, Başbakanlık'tan alınarak Başbakanlık konutuna götürüldü.
Polis telsizlerinden Başbakanlık konvoyuna hiçbir sivil aracın yaklaştırılmaması için anons yapıldı.

Polis şimdi önceden edindiği istihbaratlar ve araç çevresindeki bulgulardan yola çıkarak Başkent'te şüpheli avına başladı.

KATLİAM YAPACAKLARDI

Bomba yüklü aracın ele geçirildiği Kurtuluş otoparkı Ankara'nın en merkezi ve işlek yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Çok katlı otoparkın yanında, TED Ankara Kolejine ait olan ve Çankaya Belediyesi'nce kullanılan tesisler, karşısında hergün onlarca nikah törenin yapıldığı Vedat Dalonay Nikah salonu ve Kurtuluş parkı yer alıyor. Otopark, Hacettepe ile İbni-Sina Hastahaneleri'de yaklaşık 300 metre uzaklıkta. Otoparkın etrafında da çok sayıda özel sağlık merkezleri, doktor muayahane ve eczanelerin bulunduğu bölgenin de tam ortasında yer alıyor.

Otoparkın arkasında ise askeri lojmanlar, işyerleri ve apartmanlar sıralanıyor.

Otopark, aynı zamanda Kurtuluş'tan Abdi İpekçi Parkı'na ve Atatürk bulvarına giden yolun da başlagıncında yer alıyor. Otoparkın hemen yakınında hergün açık olan halk pazarı, yüz metre yanında da SSK Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı merkez binaları da bulunuyor.

Otoparkın alt katlarında ve yan binalarında da toptancı ağırlıklı dükkanlar hizmet veriyor.

Her an binlerce Ankaralının geçiş yaptığı bu bölgede bombalı aracın patlaması halinde bir katliam söz konusu olacaktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem