Altın 5 bin dolara çıkacak

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Euro Pacific Capital'in başkanı Peter Schiff CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar piyasaya çıkan para ve bundan sonra gerek ABD Merkez Bankası ve gerekse de dünyadaki diğer merkez bankaları tarafından yaratı

Altın 5 bin dolara çıkacak
ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Euro Pacific Capital'in başkanı Peter Schiff CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar piyasaya çıkan para ve bundan sonra gerek ABD Merkez Bankası ve gerekse de dünyadaki diğer merkez bankaları tarafından yaratılacak kaynağa bakıldığında, altının şu andaki 1.200 dolarlık fiyatı pahalı değil" dedi.

Schiff bu nedenle ileride ortaya çıkabilecek enflasyon baskısının altın fiyatlarını 5 bin dolar seviyesine çıkarabileceğini söyleyerek, yatırımcıların şimdiden stok yapması gerektiğine işaret etti.

Schiff, altının 5 bin dolar seviyesine bu yıl ya da önümüzdeki sene içerisinde çıkmayacağını ancak bu seviyenin önünde sonunda belki de ABD Başkanı Barack Obama'nın görev süresi dolmadan görüleceğini belirtti.

2008 yılının Kasım ayında göreve gelen Obama'nın görev süresi yine 2012 yılının Kasım ayında sona erecek.

ALTIN PARA GİBİ KULLANILACAK
Schiff, altın miktarının talebi karşılamaya yetecek miktarda olmadığını da söylerken artan talebin altının bir nevi para olarak görülmesinden kaynaklandığına işaret etti.

Schiff, merkez bankalarının sıfır faiz politikasıyla para birimlerinin çekiciliğini azaltmasın da altın talebini artıracağını ve insanların işlemlerini altın ile yapma noktasına kadar gidebileceğini söyledi.

Altın fiyatları, dolarda devam eden zayıf trend dolayısıyla yatırım fonların pozisyonlarını uzatması ve daha çok merkez bankasının altın talep etmesi nedeniyle ralliye başlamış ve kritik 1.200 dolar seviyesini geçmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem