Almanya'da Trabzon gecesi

Almanya'nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Wesel kentinde bir gece düzenledi. Dernek başkanı Osman Çelebioğlu, 14. Kültür ve Dayanışma Gecesi'nde Hollanda ve Belçika'dan geceye katılan Trabzonlular

Almanya'da Trabzon gecesi

Almanya'nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından, Wesel kentinde bir gece düzenledi.

Dernek başkanı Osman Çelebioğlu, 14. Kültür ve Dayanışma Gecesi'nde Hollanda ve Belçika'dan geceye katılan Trabzonlular'a, gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.

Wesel Niderrheinhalle'de yapılan gecenin önemine değinen Çelebioğlu, ''Bizim için hemşehrilerimizle kaynaşmak, gençlerimizin horon ve kolbastı gibi görsel oyunlarımızı öğrenmelerinini ve yaşatmalarını sağlamak, bunun yanı sıra Trabzonlu'nun vazgeçemediği kemençenin kıvrak havasını iliklerimizde hissetmek önemli'' diye konuştu.

Türkiye'den gelerek geceye katılan, Başbakanlık Uluslararası Spor Organizasyonı Danışmanı Mehmet Atalay da, ''Trabzon'da bile göremediğimiz bir kalabalığı burada gördük. Muhteşem bir gece. Trabzon'u ve Türkiye'yi burada yaşattılar, gerçekten güzel bir temsil gösterdiler. Kimliklerini unutmayan, geçmişini arayan, horonuyla kolbastısıyla sohbet ortamında olan bir kitleye karşılaştık. Örnek denebilecek davranışları var'' dedi.

Duisburg Belediye Başkanı Adolf Sauerland, Trabzonspor'da yöneticilik yapmış İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonlu boksör Selçuk Aydın ve Trabzonlu ses sanatçıları da geceye katıldı. Gece geç saatlere kadar süren eğlence sonrasında sponsorlara teşekkür plaketi verildi.

Boksör Selçuk Aydın da konuşmasında uluslararası müsabakalarda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını, kendisine verilen destekle dünya şampiyonu olacağına inandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem