Alkollü mekanlara yılbaşı denetimi

Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından yılbaşına sayılı günler kala alkollü içki satılan mekanlarda sahte içki ve gıda hijyeni denetimi gerçekleştirildi.Yaklaşan yılbaşı gecesi öncesi Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü,

Alkollü mekanlara yılbaşı denetimi

Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından yılbaşına sayılı günler kala alkollü içki satılan mekanlarda sahte içki ve gıda hijyeni denetimi gerçekleştirildi.

Yaklaşan yılbaşı gecesi öncesi Beyoğlu Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ve Ruhsat Denetimi Müdürlüğü ekipleri tarafından alkollü restoranlara denetim gerçekleştirildi. Beyoğlu genelinde yapılan denetimlerde alkollü işletmelerde ruhsat uygunluğu başta olmak üzere mutfaklardaki hijyen ve satılan alkollü içeceklerin bandrol kontrolleri yapıldı. Ekipler yaptığı denetimlerde mekan sahiplerine sahte içki ve bandrolsüz içki satışı konusunda uyarılarda bulundu.

“YILBAŞI EĞLENCESİ ÖNCESİ İŞLETMELERDE HİJYEN DENETİMİ YAPIYORUZ”

Yılbaşı öncesinde yapılan denetimlerde eğlenmek için eğlence mekanlarını tercih eden vatandaşların sağlıklı bir ortamda olabilmeleri için denetim yaptıklarını belirten Beyoğlu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli doktor Nursel Büyük, “Gıda ile ilgili işletmelere gittiğimizde öncelikle insan sağlığını tehdit eden bütün unsurları hijyenik açıdan değerlendiriyoruz. Burada paketli ürünlere saklama koşullarına servis yapma saatinde servis yapma saatinden sonra pişirdikleri ürünleri saklama koşullarına bakıyoruz. Aynı zamanda mutfakta bulunan genel hijyeni kontrol ediyoruz. Bunun dışında mutfakta kullanılan alet ve edevatların yeterli hijyenik şartlara sahip olup olmadıklarına bakıyoruz” dedi.

ALKOLLÜ İÇKİLERDE BANDROL DENETİMİ

Vatandaşların yılbaşında eğlenmek için tercih ettiği mekanlarda kontrollerin sıklaştığını söyleyen Zabıta Komiseri Mehmet Emin Özkan, “Belediye olarak rutin olarak kontrolleri yapıyorduk. Yılbaşında alkollü içki kullanımının artmasından dolayısı ile kaçak içki kontrollerine biraz daha ağırlık verdik” şeklinde konuştu.

RUHSAT DENETİMLERİNDE "KAREKOD" UYGULAMASI

Denetimlerde Beyoğlu Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk defa kullanıma geçirilen ‘Karekodlu Ruhsat’ denetimi yapıldı. Ekiplerin ellerindeki tablet bilgisayar tarafından kapılarda bulunan karekodlar sayesinde yapılan denetimi anlatan zabıta amiri ise, “Karekod Beyoğlu sistemi ile biz ruhsat denetimini işletme içine girmeden dışarıdan direkt tabletimiz ile yapabiliyoruz. Bu sayede dükkanda bulunan müşterileri de rahatsız etmeden bütün ruhsat verilerine ulaşabiliyoruz” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın bizzat talimatı doğrultusunda yapılan denetimlerde şartlara uygun olmayan iş yerleri bulunmazken, işletme sahipleri denetimlerden memnun olduklarını belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem