Albay Öz'e Dink suikasti sorgusu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayında istihbarat yönünden ihmalleri olduğu iddia edilen iki jandarma görevlisinin yargılanmasına Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen da

Albay Öz'e Dink suikasti sorgusu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayında istihbarat yönünden ihmalleri olduğu iddia edilen iki jandarma görevlisinin yargılanmasına Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 26 Eylül 2008 tarihinde yapılan duruşmasında, Hrant Dink Cinayeti'nde ihmalleri olduğu gerekçesiyle haklarında dava açılan jandarma istihbarat görevlileri Okan Ş. ve Veysel Ş. için mahkeme görevsizlik kararı verirken dosya Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

Mahkeme kararını inceleyen Trabzon Cumhuriyet Savcısı Mesut Atmaca, suçun "görevi ihmal" olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve yargılama görevinin de Sulh Ceza Mahkemesi'nde olduğunu belirterek üst mahkeme olan 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunmuştu. İtirazı inceleyen 1. Asliye Ceza Mahkemesi, savcıyı haklı bularak davanın Ağır Ceza Mahkemesi'nin görev alanına girmeyeceğini belirterek yargılamanın 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülmesine hükmetmişti. Bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar gelmezken, 5.'si yapılan duruşma 5 dakika sürdü. Mahkeme Başkanı, sanık vekillerine savunmalarını hazırlamaları için gelecek duruşmaya kadar süre verilmesine ve bu nedenle 4 Şubat 2009 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Dink Ailesi'nin avukatı Ergin Cinmen, duruşma sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yaparken, "Bu duruşmayla ilgili mahkeme başkanından süre istedik. Önümüzdeki celsede beyanda bulunacağız" dedi.
Cinmen, Trabzon Valiliği'nin soruşturma izni verdiği aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 6 jandarma görevlisi için ise "Bölge İdare Mahkemesi ilgili dosyayı Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Sanıkların beyanları doğrultusunda başkaları ile ilgili hazırlık soruşturması başlatıldı. Davayı takip ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler