Albay Çiçek ifade verecek

''Ergenekon'' soruşturmasını da yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, ''İrticayla Mücadele Eylem Planı''nda ıslak imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'i ifade vermek üzere beklediklerini bildirdi. Öz, Beşiktaş'tak

Albay Çiçek ifade verecek

''Ergenekon'' soruşturmasını da yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, ''İrticayla Mücadele Eylem Planı''nda ıslak imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'i ifade vermek üzere beklediklerini bildirdi.

Öz, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden çıkışı sırasında gazetecilerin, ''Dursun Çiçek'in ifadeye vermeye gelip gelmeyeceğine'' ilişkin sorusu üzerine, ''Gelmesini bekliyoruz'' dedi. Zekeriya Öz, daha sonra adliyeden ayrıldı.

"ZORLA GETİRİLSİN DEMİŞTİK"
''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılarından biri, ''İrticayla Mücadele Eylem Planı''nda ıslak imzası bulunduğu öne sürülen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ''zorla getirilmesini istediklerini, ancak gelmediğini'' bildirdi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelişi sırasında basın mensuplarının, Albay Dursun Çiçek'in ne zaman ifade vermeye geleceğini sorduğu savcı, ''(Zorla getirilmesine) dedik ama gelmedi'' dedi.

5'İ POYRAZKÖY'DEKİ MÜHİMMATLA İLGİLİ
Savcı Zekeriya Öz, dün adliyeye gelen askeri personelle ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili gelmiş olabileceklerini bildirdi.

Bu arada edinilen bilgilere göne dün sorgusu yapılan 8 askeri personelin 5'nin Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmatla ilgili, 3'ünün de "İrtica ile Mücadele Planı" belgesiyle ilgili olarak ifadelerinin alındığı öğrenildi.

ÇİÇEK ÇARŞAMBA İFADEYE GİDECEK
''İrticayla Mücadele Eylem Planı''nda ıslak imzası olduğu iddia edilen Albay Dursun Çiçek'in, ifade vermek üzere yarın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında hazır olacağı bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı başvuruda bulunarak, ''Müvekkilinin, 2008/1756 soruşturma nolu dosya kapsamında, şüpheli olarak ifadesine başvurulmak üzere bugün saat 13.00'te adliyeye davet edildiğinden oldukça geç haberi olduğunu'' kaydetti.

KANSER TEDAVİSİ GÖREN ANNESİ AĞIRLAŞTI
Müvekkili Çiçek'in, kanser tedavisi gören annesinin durumunun ağırlaşması nedeniyle Tokat'a gitmek zorunda kaldığını ifade eden avukat Çevik, Başsavcılığa gönderdiği yazıda, ''Müvekkilimin bahse konu mazeretine ilave olarak, daveti geç öğrenmem nedeniyle daha önceden planlı adli işlerim ve Ankara'da iştirak etmek zorunda bulunduğum davalar nedeniyle, müvekkilim ile birlikte 11 Kasım günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında hazır olacağımızı bildirir, saygılar sunarım'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem