Albay Ali Öz komisyona gitmedi

Hrant Dink Alt Komisyonu tarafından bilgi vermek üzere davet edilen Jandarma Albay Ali Öz ve 4 Jandarma personeli Meclis'e gelmeyince, Komisyon Başkanı durumu tutanakla tespit etti. TBMM İnsan Haklarını İnleceleme Komisyonu bünyesinde Hrant Dink cinayetin

Albay Ali Öz komisyona gitmedi

Hrant Dink Alt Komisyonu tarafından bilgi vermek üzere davet edilen Jandarma Albay Ali Öz ve 4 Jandarma personeli Meclis'e gelmeyince, Komisyon Başkanı durumu tutanakla tespit etti.

TBMM İnsan Haklarını İnleceleme Komisyonu bünyesinde Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere kurulan alt komisyon, cinayetle ilgili ifadelerde isimleri geçen dönemin Trabzon Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Öz ve bazı Jandarma personelini bilgi vermek üzere komisyona davet etmişti. Hrant Dink Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, bugün yaptığı yazılı açıklamada 27 Mart günü İçişleri Bakanlığı'na bir yazı göndererek Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı emrinde görevli
Jandarma Astsubay Başçavuş Hüseyin Yılmaz, Jandarma Uzman Çavuş Hacı Ömer Ünalır, Jandarma Başçavuş Cevat Eser ile Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Yüzbaşı Metin Yılmaz ve Bursa İl Jandarma Bölge Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Albay Ali Öz'ü bilgi vermek üzere bugün için Komisyon'a davet ettiklerini hatırlattı. Yazının aynı zamanda konunun aciliyeti nedeniyle faks yoluyla da Bakanlığa iletildiğini kaydeden Ocakden, komisyonun bu yazısı üzerine İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'nın, dün Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi'ne bir yazı gönderdiğini, yazıda adı geçenlerin 2 Nisan günü Komisyon'da hazır bulunmalarının istendiğini kaydetti. Ocakden, Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderilen yazıda, "Anayasa'nın, Mahkemelerin Bağımsızlığı başlıklı 138. maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan 'Görülmekte olan bir dava hakkında yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılmasıyla ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz' hükmü karşısında halen mahkemenizde görülmekte olan davayı etkileyip etkilemeyeceği hususu dikkate alınarak, tanık personelin adı geçen komisyona bu aşamada gönderilip gönderilmeyeceği konusunda bir sakınca bulunup bulunmadığının ivedi olarak bildirilmesini arz ederim" ifadelerine yer verildiğini bildirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın bu yazısının bilgi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığına da iletildiğini ifade eden Ocakden şunları kaydetti: "Alt Komisyon Başkanı Ocakden başkanlığında bu sabah toplanan Alt Komisyon, davetlilerin toplantıya katılmadıklarının görülmesi üzerine bu durumu bir tutanakla tespit etmiştir. Adı geçen kişilerin komisyonda dinlenmesi için İçişleri Bakanlığı yeniden yazı yazacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem