Akyürek'e Dink incelemesi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dink cinayetinde görevini ihmal ettiği iddia edilen dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ile cinayet tarihinde İstihbarat Dairesi C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer hakkında inceleme başlattı. Hakkında “Hrant Dink

Akyürek'e Dink incelemesi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dink cinayetinde görevini ihmal ettiği iddia edilen dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ile cinayet tarihinde İstihbarat Dairesi C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer hakkında inceleme başlattı.

Hakkında “Hrant Dink cinayetinde görevini ihmal ettiği” iddiası bulunan, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü olan İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek ile cinayet tarihinde İstihbarat Dairesi C Şube Müdürü olan İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzasıyla inceleme başlatıldı.

Atalay, Başbakanlık'tan gelen raporu incelenmesi için Mülkiye Teftiş Kurulu'na gönderdi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu müfettişlerinin hazırladığı ve Başbakan Erdoğan'ın 2 Aralık 2008'de 'olur' verdiği raporda, Akyürek'in, Dink'in öldürülmesiyle ilgili planların yapıldığı Trabzon Emniyet Müdürlüğü döneminden başlayarak cinayetin işlendiği tarihteki İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na kadar sürecin tamamından haberdar olduğu belirtilmişti.

Raporda, şu anda İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer hakkında, “Trabzon Emniyeti'nden gönderilen istihbarat raporunda Dink ile ilgili ölüm ihbarı bulunmasına rağmen, 'Hedef Şahıslar Programı' başlıklı emre aykırı biçimde, Dink'in korunmasıyla ilgili işlemleri yapmadığı” gerekçesiyle inceleme isteniyor.

RAPORDAKİ TESPİTLER
Raporda, Trabzon İstihbarat Şubesi'nin 17 Şubat 2006 tarihli yazısı üzerine planlı operasyon ihtimaline yönelik değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi. Ayrıca Dink'e yönelik koruma önlemlerinin alınması konusunda ellerinde yeterli bilginin mevcut olduğu belirtilen iki isimle ilgili şu tespitler yapıldı:

“Hedef Şahıslar Programı ile ilgili tamime göre gerekli koruma tedbiri alınmaması nedeniyle, görevlerini gereği gibi yapmadıkları değerlendirilen Ali Fuat Yılmazer, aynı dönem ilgili Merkez Haber Alma Daire Başkan yardımcıları ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü yaptığı dönemden İstihbarat Daire Başkanı olarak görev yaptığı döneme kadar geçen sürecin başından sonuna kadar tüm aşamalarından haberdar olan ve gerekli değerlendirmeleri yapabilme yetkisine sahip olduğu görülmekle 'görevini ihmal ettiği' değerlendirilen İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve tespit edilecek diğer görevliler hakkında, görevi ihmal nedeniyle ön önceleme yapılmasının uygun olacağı kanaatine varılmıştır.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler