AKP binasına yumurta yağmuru

Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde, fındıklıkları 2 B kapsamında olduğu için yetiştirdikleri fındıkları belge ibraz edemediklerinden TMO'ya veremeyen, ayrıca tüccarın da 4 YTL taban fiyat belirlenmesine rağmen kendilerine çok düşük fiyat teklif etmesine sinir

AKP binasına yumurta yağmuru
Sakarya'nın Kocaali İlçesi'nde, fındıklıkları 2 B kapsamında olduğu için yetiştirdikleri fındıkları belge ibraz edemediklerinden TMO'ya veremeyen, ayrıca tüccarın da 4 YTL taban fiyat belirlenmesine rağmen kendilerine çok düşük fiyat teklif etmesine sinirlenen fındık üreticilerinin hükümete tepkisi büğün de sürdü.

Halkın büyük bir bölümünün geçimini fındık ve diğer tarım ürünlerinden sağladığı Kocaali ilçesinde, iki gün önce fındık üreticileri ürünlerini TMO'nun almaması üzerine protesto gösterisi yapıp, AK Parti Kocaali İlçe binasını da taşlamıştı.

Fındık üreticilerinin bugün de Cuma namazının ardından protesto gösterisi yapacağını haber alan Sakarya Emniyet Müdürlüğü, ilçeye çevik kuvvet ekibi ile panzer sevketti. Cuma namazının ardından toplanan 100-150 kişilik grup "Hükümet istifa" sesleri arasında yürümeye başladı. Polisin aldığı önlemlere rağmen kalabalık daha sonra ceplerinde taşıdıkları yumurtaları AK Parti ilçe binasına fırlattı.

AK Parti ilçe binasının içindeki, ilçe yönetim kurulu üyeleri olduğu ileri sürülen bazı kişilerin protestoculara gülmeleri üzerine grup daha da sinirlendi. Polis, AK Parti binasında bulunanların dışarıya çıkmamaları uyarısında bulunması üzerine gerginlik biraz olsun yumuşadı. Fındık üreticileri daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da hükümet aleyhine sloganlar attı. İlçede polisin aldığı öğnemler devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler