AK Parti'den EYT açıklaması: Teknik sorunlar var, nihai noktaya geliyoruz

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, merakla beklenen EYT düzenlemesine ilişkin önemli açıklamada bulundu.

AK Parti'den EYT açıklaması: Teknik sorunlar var, nihai noktaya geliyoruz

 Düzenlemede teknik sorunların olduğunu ve nihai noktaya doğru gelindiğini söyleyen Kurtulmuş, "EYT popülizm değil, doğru olanı yapmaya çalışıyoruz." dedi. Kurtulmuş, asgari ücret zammı için ise, "Enflasyona ezdirmeyeceğiz" dedi.AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ve asgari ücrete ilişkin açıklamalar yaptı.

EYT'de teknik sorunların olduğunu belirten Kurtulmuş, "EYT ile ilgili nihai noktaya geliyoruz. Yaş sınırıyla ilgili de bakanlığımız ile çalışıyoruz" dedi. Kurtulmuş, kararları verirken doğru olanı yapmaya çalıştıklarını kaydederek "Asla oy oranı yaparak iş yapsaydık biz 20 yıldır iktidarda olmazdık. Kısa popülizm değil, doğru olanı yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETTE 'ENFLASYON' VURGUSU
2023 için geçerli olacak asgari ücrete de değinen Kurtulmuş, "Başından itibaren söylenen bir söz var. Bu da vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Komisyonlar da toplantılarını gerçekleştiriyor" dedi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Devlet, işveren ve işçi diyalogla buraya kadar geldi. Asgari ücret artışı işverene sıkıntı yaratmayacaktır.

Bir vesayet mekanizması kurmaya çalışıyorlar. Eski Türkiye'nin de eskisine gitmeye çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu adaylığın fiilen açıklamış durumdadır.

Demokratik bir Suriye'nin inşasını desteklemek gerekir. Bir an evvel normalleşme bölgenin yararınadır. Terörün oradaki kaynaklarının da kurutulması gerekiyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem