Ailesi uzun süredir nöbetteydi! Gri listedeki terörist teslim oldu

Terörle mücadele devam ederken ikna çalışmaları sonucu örgütten çözülmeler de sürüyor.

Ailesi uzun süredir nöbetteydi! Gri listedeki terörist teslim oldu

Son olarak bir PKK'lı terörist daha güvenlik güçlerine teslim oldu. Gri listedeki teröristin ailesinin Diyarbakır'da evlat nöbeti tuttuğu açıklandı.

Güvenlik güçlerinin hem Türkiye içinde hem de sınır ötesinde terör örgütüne yönelik operasyonları sürerken teslim ol çağrıları karşılık buluyor. İkna çalışmaları sonucu örgütten çözülmeler günden güne artıyor.

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan bir aile daha evladına kavuştu. İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen ikna çalışmaları sonucunda PKK terör örgütünden kaçan 1 örgüt mensubu daha güvenlik güçlerine teslim oldu.

Açıklamayı İçişleri Bakanlığı yaptı. Teslim olan PKK'lının 2013 yılında terör örgütüne katıldığı, Suriye ve Irak’ta faaliyet yürüttüğü, terörden arananlar listesinde gri kategoride yer aldığı kaydedildi.

PKK'lı teröristin ailesinin Diyarbakır’da devam eden evlat nöbetinde olduğu belirtildi. Bu teslim olmayla birlikte evlat nöbetinde 39. buluşma gerçekleşecek.

Öte yandan ikna çalışmaları sonucunda 2022 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı da 109'a yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem