Ahmet Davutoğlu: "Türkiye ekonomisi..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu Borsa İstanbul ile Londra borsası arasındaki işbirliği imza töreninde konuştu.İşte Davutoğlu'nun konuşmasının önemli satır başları:LONDRA MODERN EKONOMİNİN BAŞKENTİDİRLondra 21. yüzyılın zorluklarını aşmak için geleneksel ekonomil

Ahmet Davutoğlu: "Türkiye ekonomisi..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu Borsa İstanbul ile Londra borsası arasındaki işbirliği imza töreninde konuştu.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasının önemli satır başları:

LONDRA MODERN EKONOMİNİN BAŞKENTİDİR

Londra 21. yüzyılın zorluklarını aşmak için geleneksel ekonomilerle bir araya gelmekte, bu doğu ile batının bir araya gelmesi için bir fırsattır.

"Hasta adam" terimi Osmanlı'nın son dönemi için kullanılmakta iken 21. yüzyılın başında Avrupa için kullanılmaya başlandı.

Türkiye'deki siyasetin akılcılığı ve geçmişten aldığı dersler seçimlerde ön plana çıktı. Türkiye 2011'den bu yana vari açığı azaltmaya başladı. Bütçe aççığının azalamasında petrol fiyatlarının azalması değil reform planları etkili oldu. Ekonomide bir dinamizm söz konusu. 12 yıl Türkiye açısından bir başarıyı. Dünya ekonomisi daralırken Yürkiye ekonomisi büyüdü.

Siyasi istikrarla, ekonomik akılcılık bir arada olmalı ve istikrar demokratik seçimlerle sağlanmalı. Türkiye olarak etkili bir hükümete, siyasi bir vizyona ve 2023 için hedeflere sahibiz. Türkiye 65'ten fazla ülke ile vize serbestisi ortaya koydu. İş dünyası  nereye istiyorsa oraya serbestçe gidebilmeli.


TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ SINAV

Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki görev dağılımında yumuşak bir geçiş Türkiye için önemli bir sınavdı. Dünya tek bir ülke olsaydı, İstanbul onun başkenti olurdu. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da yapıyoruz. İstanbul kendliğinden zaten merkezi durumda ama finansal olarak merkez olması bir politikanın neticesi olabilir.

İstanbul hem coğrafi merkez hem de finans merkezine sahip oluyor. Küresel finansal merkez endeksine bakarsak İstanbul 30. sıra birden yükselerek 72. sıradan 42. sıraya yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler