Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Ahmet Davutoğlu'nun terörle mücadele sözleri hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

31 Mart seçimlerinde Demokrat Parti'den Çekmeköy Belediye Başkan Adayı olan ve CHP üyesiyken Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcılığını yürütüp görevden alınan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine partiden istifa eden Hüseyin Avni Sipahi, Ahmet Davutoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

SUÇ DUYURUSUNDA DAVUTOĞLU'NUN SÖZLERİ HATIRLATILDI

Sipahi suç duyurusunda, Davutoğlu'nun 7 Haziran ile 1 Kasım arasında yaşananlara ilişkin yaptığı "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün eleştirenler insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olacaktır. Başbakanlık görevini aldığım zaman - bunu izah etmek zorundayım, kampanya dolayısıyla bu soruları aldığım için- 6-8 Ekim olayları oldu. O olaylar esnasında çözüm süreci adı altında Türkiye'nin kamu düzeninin nasıl yerle bir edildiğini görme imkanı bulduk" açıklamasını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler