Ağca'ya Cezaevi Kıyağı

Kartal H Tipi Cezaevi'ndeyken, Malatya'da oturan ailesine daha yakın olmak için Ankara'ya nakledilmeyi talep eden, Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin katili ve 2 ayrı gasp suçundan hükümlü olan Mehmet Ali Ağca, Adalet Bakanlığı'nın iz

Ağca'ya Cezaevi Kıyağı

Kartal H Tipi Cezaevi'ndeyken, Malatya'da oturan ailesine daha yakın olmak için Ankara'ya nakledilmeyi talep eden, Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi'nin katili ve 2 ayrı gasp suçundan hükümlü olan Mehmet Ali Ağca, Adalet Bakanlığı'nın izniyle Sincan F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Ağca, bir ay önce Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne yazılı olarak müracaat ederek, Malatya'da bulunan ailesine daha yakın olmak için Ankara'ya gelmek istediğini belirtti. Adalet Bakanlığı da, Ağca'nın Sincan F Tipi Cezaevi'ne nakledilmesine onay verdi. Nakil emrinin Kartal H Tipi Cezaevi Müdürlüğü'ne ulaşmasının ardından Ağca sabah erken saatlerinde jandarma ekiplerinin eşlik ettiği cezaevi aracıyla İstanbul'dan yola çıkarıldı.

Ağca'nın içinde bulunduğu ring aracı, öğle saatlerinde Ankara Sincan'daki cezaevine ulaştı. Ağca'nın getirilişi sırasında cezaevi girişinde güvenlik önlemleri alındı. Ring aracının içinde cezaevine giriş yapan Ağca'nın, Sincan 2 No'lu F Tipi Cezaevi'ne yerleştirildiği ve tek kişilik koğuşa alındığı bildirildi. Ağca, cezasının kalan kısmını yüksek güvenlikli Sincan Cezaevi'nde tamamlayacak.

Yanlış tahliye edilmişti

Ağca'nın eski avukatı Mustafa Demirbağ, yaklaşık 22 ay önce müvekkilinin, Türkiye'de işlediği suçlardan ve Papa'yı öldürmeye teşebbüsten dolayı 27 yıl cezaevinde kaldığını belirterek, tahliyesini istemişti. Ağca, 12 Ocak 2006'da Kartal Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sonucu serbest bırakılmıştı.

Ancak, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, söz konusu tahliye kararını bozmuştu. Bozma kararıyla birlikte hatalı tahliye edildiği ortaya çıkan Ağca, 8 günlük özgürlüğün ardından 20 Ocak 2006'da tekrar tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Kartal Savcılığı'nca hazırlanan müddetnamede Ağca'nın 18 Ocak 2010 tarihinde tahliye olacağı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem