"Aday konusunda karar almadık"

Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının gündeme gelmesinin ardından, ismi 'istemeyenler' arasında geçen CHP'li vekil Ali Rıza Öztürk, gösterilen adayın Türk kamuoyunun yeterince tanımadığı için bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını

"Aday konusunda karar almadık"

Cumhurbaşkanlığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adının gündeme gelmesinin ardından, ismi 'istemeyenler' arasında geçen CHP'li vekil Ali Rıza Öztürk, gösterilen adayın Türk kamuoyunun yeterince tanımadığı için bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek, "Biz ne bir aday konusunda karar aldık, ne de 'Bir bildiri yayınlayacağız' diye karar aldık. Bu toplantılarımız tamamen bu kişiyle ilgili bilgilenmeye yöneliktir" dedi.

CHP İl Başkanı Faruk Akar, Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Ali Rıza Öztürk, halkın katılımı ile gerçekleşecek olan seçimin Türkiye için büyük bir önem taşıdığını söyledi. Öztürk, şöyle konuştu:

"Adı üstünde cumhurbaşkanı, milletin birliğini ve bütünlüğünü temsil eden bir kişidir. Yani cumhurbaşkanı siyasi düşüncesi geçmişte ne olursa olsun 76 milyon Türk vatandaşını temsil kabiliyetine, yeteneğine, alışkanlığına, terbiyesine, ahlakına sahip birisi olması lazım. Cumhurbaşkanlığı seçmek siyasi genel başkanlığı seçmek değildir. Ya da bir partinin grup başkan vekilliğini seçmek değildir. Elbette ki herkes kendi siyasal düşüncesine mensup, kendi siyasal düşüncesine paralel düşünceye uygun birinin cumhurbaşkanı olmasını isteyebilir, ama orada bile o paralel düşünceye sahip kişiler arasından gerçekten milletin birliğini, devletin temsil edebilecek, kurumlar arasında, millet arasında ayrımcılık, bölücülük yapmayacak bir kişinin cumhurbaşkanı olması bence savunulabilir."

'İHSANOĞLU CHP'NİN ADAYI DEĞİLDİR'

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, diğer partilerle görüşülüp aday gösterildiğini belirten Öztürk şöyle devam etti:

"Başta diğer muhalefet partisi olan MHP ile sivil toplum örgütleriyle ve diğer parlamentoda grubu olmayan partilerle yapılan görüşmeler sonunda Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Anayasada yazılı özellikleri taşıyabilen, bu özellikleri cumhurbaşkanı olduğunda da sürdürebilecek olduğu kanaatine vararak Türkiye'ye cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmiştir. Ekmeleddin İhsanoğlu ortak payda, ortak isim olarak çıkmıştır. Ekmeleddin İhsanoğlu CHP'nin adayı değildir. Sayın İhsanoğlu CHP'nin savunduğu değerlerin, savunduğu ilkeleri savunmayabilir. Biz CHP'ye Genel Başkan seçmiyoruz. Biz bizim gibi de düşünmeyen insanların da olmasını istedikleri özelliklerin hayata geçmesini istiyoruz. Bu nedenle Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu Cumhurbaşkanı adayı olarak önerilmiştir. Şimdiden görüyoruz ki kavgacı, hırçın bir üslubun karşısında Türkiye'nin özlediği sakin, ağır başlı bir üslup gösteriyor. Mersin'den de Sayın İhsanoğlu'na en az 600 bin oy çıkacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler