Açık Ve Net Anayasa İstiyoruz

Trabzon Baro Başkanı Avukat Veysel Malkoç, Türkiye'nin ideolojilerden arındırılmış, toplumsal uzlaşıyı esas alan, açık ve net ifadelerden kurulu yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.Trabzon Baro Başkanı Av. Veysel Malkoç, AK Parti iktidarının gerç

Açık Ve Net Anayasa İstiyoruz

Trabzon Baro Başkanı Avukat Veysel Malkoç, Türkiye'nin ideolojilerden arındırılmış, toplumsal uzlaşıyı esas alan, açık ve net ifadelerden kurulu yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Trabzon Baro Başkanı Av. Veysel Malkoç, AK Parti iktidarının gerçekleştirmeye çalıştığı yeni anayasa ile ilgili çabaların kaçınılmaz bir fırsat olduğunu belirtti. Trabzon Barosu olarak Türkiye'nin artık sivil bir anayasa hazırlaması gerektiğine inandıklarını belirten Malkoç, "Öyle anlıyoruz ki, tek başına hükümet kuracak olan AK Parti iktidarı, bünyesine kattığı anayasa profesörleriyle bunu gerçekleştirecek güçtedir.

Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Zafer Üskül ismi üzerinde Türkiye'de birtakım tartışmalar yaşandı. Eğer şeffaf bir anayasa hazırlanmak isteniyorsa dikkatinizi çekmek isterim ki yeni anayasamızda Atatürk ilkeleri öz itibariyle olacak; ama inkılaplar ise olmayacaktır. Atatürk ilkeleri Cumhuriyetimizin temel niteliklerini barındıran ilkelerdir. Laiklik ve sosyal hukuk devleti olma özelliğimiz bunların başlıcaları. Atatürk ilkeleri zaten toplumumuzda kabul görmüş ilkeler; ama konulduğu tarih itibariyle bir devrim olan; ancak günümüz yaşam şartlarına uymayan inkılaplar ise artık anayasa içerisinde yer almamalıdır." dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem