ABD'ye "IŞİD'e yardım" suçlaması!

ABD'ye ait helikopterlerin, Irak'ın Selahaddin kentinde  IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat paketleri attığı öne sürüldü.İran'da bir habere  göre, IŞİD'e karşı mücadele eden gruplar, cuma günü ABD'ye ait helikopterler  tarafından Irak'ta IŞİD'in

ABD'ye "IŞİD'e yardım" suçlaması!

ABD'ye ait helikopterlerin, Irak'ın Selahaddin kentinde  IŞİD militanlarına havadan silah ve mühimmat paketleri attığı öne sürüldü.

İran'da bir habere  göre, IŞİD'e karşı mücadele eden gruplar, cuma günü ABD'ye ait helikopterler  tarafından Irak'ta IŞİD'in kontrolündeki Yesrib ve Beled ilçelerine havadan silah  ve mühimmat paketleri atıldığını iddia etti.

ABD daha önce de IŞİD'e karşı mücadele eden gruplara havadan silah,  mühimmat ve ilaç yardımı atmış ancak yardımların bir kısmının IŞİD'in eline  geçtiği öne sürülmüştü.

Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı da iddiaları kısmen  doğrulayarak, "IŞİD'in kontrolündeki bölgeye yanlışlıkla düşen bazı silah ve  tıbbi malzemelerin vurularak imha edildiğini" açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler