ABD'den Türkiye yalanlaması geldi!

ABD Büyükelçiliği, Erdoğan ile Biden arasında Afgan göçmenlerle ilgili anlaşma yapıldığı iddialarını yalanladı

ABD'den Türkiye yalanlaması geldi!

ABD Büyükelçiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortaya attığı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında Afgan göçmenlerle ilgili anlaşma yapıldığı iddialarını yalanladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Biden ile yaptığı son görüşmede Afganların Türkiye'ye göç etmeleri konusunda gizli bir anlaşma yaptıklarını iddia etmişti.

"ANLAŞMAYI UZUN SÜRE GİZLEDİLER"

Kılıçdaroğlu, "Afganistan'dan sürü halinde binlerce kişi geliyor. Erdoğan,Biden ile görüşmesinde Afganların gelmesini kabul etti. Bunu uzun süre gizlediler. Sonra ABD yetkilisi açıklama yaptı. 1 milyon Afgan Türkiye'ye gelecek aralarından seçip alacaklar, kalanı burada kalacak. Köleliği parayla mı yapacaksın? Devletin saygınlığını parayla mı satacaksın? Bu yanlış bir politikadır, bedeli çok ağırdır. 1 milyondan daha fazla geliyor, oturup İran ile konuşmuyor. İran'a iade edebiliyor sözleşmeye göre, onu da etmiyor. Hepimiz sakin olmalıyız. Bunları demokratik yollarla göndermek zorundayız." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem