ABD yeni başkanını seçiyor

ABD'de, Cumhuriyetçi Partili Başkan adayı John McCain ile Demokrat Partili Başkan adayı Barack Obama'nın aylardır süren seçim kampanyası yarışının sonucu, bugün yapılacak ABD başkanlık seçiminin sonunda ortaya çıkacak. Bugünkü başkanlık seçimiyle Amerikan

ABD yeni başkanını seçiyor

ABD'de, Cumhuriyetçi Partili Başkan adayı John McCain ile Demokrat Partili Başkan adayı Barack Obama'nın aylardır süren seçim kampanyası yarışının sonucu, bugün yapılacak ABD başkanlık seçiminin sonunda ortaya çıkacak.

Bugünkü başkanlık seçimiyle Amerikan tarihinde ilk defa iki senatör yarışacak.

Obama kazanırsa, ülke tarihinde ilk defa bir siyah ABD Başkanlığı görevini üstlenecek. McCain kazanırsa, McCain'in başkan yardımcısı adayı Sarah Palin ülkenin ilk kadın ABD başkan yardımcısı olarak tarihe geçecek.
İki başkan adayın kıtanın dışında doğmuş olması da dikkat çekiyor.
McCain kazanırsa, ülke tarihinde Beyaz Saray'a ilk görev döneminde giren en yaşlı başkan olacak. Obama'nın başkan yardımcısı adayı Joe Biden de ülkenin ilk Katolik başkan yardımcısı olacak.

İLK OYLAMADA OBAMA FARK ATTI

DİXVİLLE NOTCH - ABD'de başkanlık seçimlerinde geleneksel olarak ilk oy verme işleminin yapıldığı New Hampshire eyaletinin iki kasabasında, Demokrat Partili Barack Obama Cumhuriyetçi Partili rakibi John McCain'e fark arttı.

Dixville Notch'taki kayıtlı 21 seçmenin 15'inin oyunu Obama alırken, McCain 6 oyda kaldı. 40 yıldan bu yana ilk kez bir Demokrat Partili başkan adayının daha fazla oy aldığı kasabada sonuç alkışlarla karşılandı. Hart's Location'da ise Obama 17, McCain 10 oy aldı.

1948 yılından bu yana devam eden geleneğe göre, ülkede başkanlık seçimlerinde ilk oylama, gece yarısı söz konusu iki kasabada yapılıyor.
ABD Başkanı George Bush, 2004 yılındaki seçimlerde her iki kasabada, rakibinden fazla oy almıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem