ABD Trabzon'u talep etmemiş!

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, ABD'nin Kırgızistan'daki askeri üssünün kapatılmasının ardından Trabzon'da üst kurmak istediği yönündeki haberlerle ilgili olarak, şu ana kadar kendilerine böyle bir talebin ulaşmadığın

ABD Trabzon'u talep etmemiş!

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, ABD'nin Kırgızistan'daki askeri üssünün kapatılmasının ardından Trabzon'da üst kurmak istediği yönündeki haberlerle ilgili olarak, şu ana kadar kendilerine böyle bir talebin ulaşmadığını söyledi.

Tuğgeneral Gürak, Genelkurmay Karargahı'nda düzenlediği haftalık basın bilgilendirme toplantısında, İsrail Genelkurmay Başkanı'nın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u telefonla aradığını söyledi. Orgeneral Başbuğ'un görüşmede İsrail Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamanın yeterli görülmediğini ifade ettiğini belirten Gürak, İsrail Genelkurmay Başkanı'nın da 'TSK ile ilişkilere önem verdiğini, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı'nın ifadelerinin kişisel görüşleri olduğunu, İsrail Silahlı

Kuvvetleri'nin görüşünü temsil etmediğini, hayal kırıklığına uğradığını, gerekeni yapacağını ve üzgün olduğunu ifade ettiğini' kaydetti. Tuğgeneral Gürak, İsrail Genelkurmay Başkanı'nın Orgeneral Başbuğ'a gönderdiği ve dün alınan resmi mektubunda telefonda söylediklerini teyit ederek gerekeni yaptığını belirttiğini aktardı.

Gürak, ABD'nin Kırgızistan'daki askeri üssünün kapatılmasının ardından Trabzon'da üst kurmak istediği yönündeki haberlerle ilgili olarak da, şu ana kadar kendilerine böyle bir talebin ulaşmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem