AB Türkiye için toplanıyor!

Avrupa Parlamentosu’nda 28 Eylül’de bir ilk yaşanacak. İlk kez düzenlenecek özel oturumda Türk vatandaşlarına uygulanan Schengen vizesi konusu masaya yatırlacak.İddia edilen habere göre; AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çarşamba günü Avrupa Parlam

AB Türkiye için toplanıyor!

Avrupa Parlamentosu’nda 28 Eylül’de bir ilk yaşanacak. İlk kez düzenlenecek özel oturumda Türk vatandaşlarına uygulanan Schengen vizesi konusu masaya yatırlacak.

İddia edilen habere göre; AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çarşamba günü Avrupa Parlamentosu’nda Schengen vizesi ile ilgili bir toplantıya katılacak.

Bakan Bağış ile Avrupa Komisyonu’nun İçişlerinden sorumlu üyesi Cecilia Malmström, konuyu ilk kez özel bir oturumda ele alacak.

Toplantıda, ilişkilerin en önemli ve sorunlu konularından biri haline gelen vize meselesi tüm boyutlarıyla değerlendirilecek.

Birçok ülkeye vize muafiyeti uygulamaya başlayan veya bu yönde görüşmeler yapan AB’nin, tam üyelik müzakerelerini sürdüren Türkiye ile vize muafiyetine yönelik süreci başlatmaktan kaçınmasının yanlışlığına dikkat çekilecek.

Bağış, oturumda yapacağı konuşmada Türkiye’nin tezlerini dile getirerek, “Türkiye’ye çifte standart uygulamayın” diyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler