AB 3 ülkede vizeyi kaldırdı

Sırbistan, Makedonya ve Karadağ'a AB vizesi kalktı AVRUPA Birliği ülkeleri, tam üyelik müzakerelerini sürdürdüğü Türkiye'ye vize muafiyeti konusunda hiçbir adım atmazken, dün aldığı bir kararla üç Balkan ülkesine daha vizesiz seyahat hakkı tanıdı. Brüksel

AB 3 ülkede vizeyi kaldırdı
Sırbistan, Makedonya ve Karadağ'a AB vizesi kalktı
AVRUPA Birliği ülkeleri, tam üyelik müzakerelerini sürdürdüğü Türkiye'ye vize muafiyeti konusunda hiçbir adım atmazken, dün aldığı bir kararla üç Balkan ülkesine daha vizesiz seyahat hakkı tanıdı. Brüksel'de üye ülkelerin içişleri bakanları tarafından alınan karar uyarınca 19 Aralık'tan itibaren Sırbistan, Makedonya ve Karadağ AB ülkelerine vize almadan gidebilecek. Aynı toplantıda Arnavutluk ve Bosna'nın ise vizeye tabi hallerinin devamına karar verildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Fransa Göçmen Bakanı Eric Besson, “Üç ülkeye kaldırılan vize uygulaması bu ülkelerle yakınlaşma sürecinde çok önemli bir aşamaya gelindiğinin göstergesidir” dedi. Vize muafiyeti konusundaki öneri Temmuz ayında Avrupa Komisyonu tarafından verilmişti. Vize muafiyetini büyük bir memnuniyetle karşıladığını ifade eden Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, “20 yıl önce AB'ye girmek için vize almamıza gerek yoktu. Şimdi yine o günlere göndük” diye konuştu. 3 ülke vatandaşlarının, 19 Aralık'tan itibaren geçerli olarak vize muafiyetinden yararlanmaları için biyometrik pasaportlarını yanlarında taşımaları yeterli olacak. Ortak vize alanı Schengen, AB'de Bulgaristan, Romanya, İngiltere ve İrlanda dışındaki 23 üye ülkeyle Norveç, İzlanda ve İsviçre'yi kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler