9 saatte 2 büyük deprem: 1651 can kaybı

Hatay'da 4 bakan deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ölen kişilerin sayısının arttığını açıkladı.

9 saatte 2 büyük deprem: 1651 can kaybı

Milli Savunma Bakanı Akar, Sağlık Bakanı Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez ve Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, Hatay’daki Acil Durum Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca acı bilançoyu açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, can kaybının 1651'e yükseldiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı 9 saat içerisinde gerçekleşen 2 büyük deprem sonrası Hatay'da Koordinasyon Merkezinde açıklamalarda bulundu.

"Can kaybımız 1651 oldu. 10 ilde 11 bin 119 kişi yaralandı. 3471 bina yıkıldı."

İlk açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgelerindeki can kaybının 1651'e yükseldiğini ve 10 ilde toplamda 11 bin 119 kişinin yaralandığını ifade etti. Ayrıca 3 bin 471 binanın da yıkıldığı bildirildi. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise," Burada hepimizin bildiği gibi mehmetçik vatandaşa yardım etmek için elinden geleni yapıyor. Mehmetçiğin yaptıklarını görmeyenler var. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dilityorum. Yaralıları da omuz omuza çıkartacağız. Hepimizin başı sağ olsun, çok büyük geçmiş olsun.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise şu şekilde konuştu: "Böylesini ilk defa yaşıyorum. Alt yapılarımız yüksek deprem şiddeti karşısında yetersiz kaldı. Biz her krizde olduğu gibi çevre illerden yardım istedik. Ekipler sahada çalışıyor. Emniyet amaçlı gaz ve elektrik veremiyoruz. Hasarları onarmak üzere ekiplerimiz de çalışıyor. Arıza noktalarına ulaşmakta zorluklar yaşanıyor. An itibari ile sorunları çözmeye çalışıyoruz. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rağmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum."

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi "Yüzyılın en büyük depremlerinden birisi. Sınırı aşan bir deprem özelliği de taşıyor. İlk andan itibaren, sabah 7:30 gini uçağımızı kaldırdık. Yoğunluk vardı. Bunu aşarak Adana'ya kadar gelebildik. 4794 çalışanımızda olay mahaline intikal ettik. Özveri ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Barajımız var. 140 adet. Gerekli incelemeleri yapıyoruz. Yaralı hayvanlarımız içinde süt kurumlarından yardım alıyoruz. Hayvan çadırlarını da bölgeye dağıtmış olduk. Toprak altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimiz var. Türk halkının engin tevrübesi var. İnşallah bu deprem son olsun. Başsağlığı ve şifalar diliyorum. " şeklinde konuştu. 

EKMEK ÜCRETSİZ VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, afet bölgelerinde vatandaşların fırınlardan ekmeklerini ücretsiz şekilde alabileceklerini ifade etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler