9 Ay Sonra Gelen Pardon

Ferhan Şensoy'un "Pardon" öykülerine bir yenisi Maraş'ta eklendi. 56 yaşındaki Hasan Dağılan, 3 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle hapse atıldı.Tutuklanmasına evinde bulunan kanlı gömlek gerekçe gösterildi. Ancak gömlekteki kanın Dağılan'ın oğlunun burnundan a

9 Ay Sonra Gelen Pardon

Ferhan Şensoy'un "Pardon" öykülerine bir yenisi Maraş'ta eklendi. 56 yaşındaki Hasan Dağılan, 3 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle hapse atıldı.

Tutuklanmasına evinde bulunan kanlı gömlek gerekçe gösterildi. Ancak gömlekteki kanın Dağılan'ın oğlunun burnundan aktığının ispatlanması, geciken DNA testi nedeniyle tam 9 ay sürdü. Bu süre içinde talihsiz adam hapiste çile dolduruyordu.


Hasan Dağılan'ın (56) 9 ay hapis yatmasına neden olan olay, 23 Ağustos 2002'de Kahramanmaraş'ın Harmancık Köyü'nde yaşandı. Koyun otlatmak için çıkan Mustafa (16), ağabeyi Hasan Yantek (25) ve halalarının oğlu Tahir Kısakol (18), başlarından vurulmuş olarak bulundu. Cinayet mahalinde görüldüğü iddia edilen Dağılan, gözaltına alınarak tutuklandı. Kanıt ise evinde bulunan kanlı gömlekti.

'BENİM DERDİM PARA DEĞİL'

9 ay sonra, kanın kurbanlara değil Dağılan'ın burnu kanayan oğluna ait olduğu ortaya çıktı. Müebbetle yargılanan Dağılan, beraat etti. Devlete 9 bin YTL'lik tazminat davası açan adamın hukuk mücadelesi, karara bağlandı. Dağılan'a, 9 bin 700 lira tazminat ödenmesi kararlaştırıldı. Dağılan, "Derdim para değil. Adaleti tecelli ettiren kurumların adaleti zamanında yerine getirmesine dikkat çekmek için dava açtım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem