80 Yaşında Bilgisayar Merakı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı bilgisayar kursuna giden 3 torun ve 2 çocuk sahibi 80 yaşındaki Hasan Basri Parmaksız, öğrenme azmiyle gençlere örnek oluyor. Gönen'de 2 çocuk ve 3 torun sahibi BAĞ-KUR emeklisi 80 yaşındaki Hasa

80 Yaşında Bilgisayar Merakı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı bilgisayar kursuna giden 3 torun ve 2 çocuk sahibi 80 yaşındaki Hasan Basri Parmaksız, öğrenme azmiyle gençlere örnek oluyor. Gönen'de 2 çocuk ve 3 torun sahibi BAĞ-KUR emeklisi 80 yaşındaki Hasan Basri Parmaksız, evine aldığı bilgisayarı öğrenmek için Gönen Halk Eğitim Merkezi'nin açtığı bilgisayar kursuna katıldı.

Bilgisayarın dünyaya açılan bir pencere olduğunu ve hangi yaşta olursa olsun insana gerekli olduğunu ifade eden Hasan Basri Parmaksız, çevresindekilerin kendisine gülmesine rağmen kursa devam ettiğini söyledi. İnterneti bilgi edinmek amacıyla kullandığını belirten Parmaksız, "Ben bilgisayarı bir yerlerde gördüm,içinde ne ararsan var, her türlü bilgi var. Merak ettim ve bir yerde de dama oynanırken gördüm, ben dama meraklısıyım.

Bir bilgisayar aldım fakat kullanmayı bilmiyordum. Kurs açıldığını duyunca buraya başladım. Arkadaşlarım hep genç, 18-19 yaşında gençler, çoğu lise mezunu ben ilkokul mezunuyum. Bunlardan geri kalmamak için çok dikkatle dersleri takip ediyorum. Buradan eve gidip derste öğrendiklerimi tekrarlıyorum, çok çalışıyorum. Ortalarda bitiricem bu işi ve sertifika alacağım. Bunda iddialıyım.

Ben1927 doğumluyum, tam 80 yaşındayım. Fakat arkadaşlarımla aynı yaşta gibi görüyorum kendimi. Kadın göründüğü yaşta, erkek hissettiği yaşta derler ben de öyleyim. Bilgide öğrenmenin yaşı yoktur lafı bende çok yerleşti. Bilgisayar dünyaya açılan pencere, bunu öğrenmek lazım. Ben şimdi dünyayla dama oynuyorum. Çok memnunum bu kursa katılmaktan. Torunlarım bilgisayarı konuşturuyorlar, ben geç kaldım bu işte. Beni de teşvik etmediler. Bana ne yapacaksın bu yaştan sonra bilgisayarı diyorlar.

Benim yaşıtlarım arkadaşlarıma da bilgisayar kursuna gittiğimi söyleyince bana gülüyorlar. Ama onların düşündüğü gibi değil, bilgisayar her yaşta lazım. Nine de bu işten memnun onun resmini de masa üstüne koydum" dedi.

İnterneti tam olarak öğrendikten sonra dışarıdaki yakınları ve akrabalarıyla da internet üzerinden sohbet edeceğini söyleyen Hasan Basri Parmaksız, "Chat yapmıyorum henüz. Daha o konulara gelmedik. Ama geçen hafta başladık internete onu tam bilmiyorumi bir haftaya kadar onu da öğreneceğim. Ama torunlarım, ahbaplarım var dışarıda onlarla görüşeceğim. Chat yapmayı aşk üzerine konuşmak sanıyorlar, yanlış anlıyorlar. Ama öyle değil bu iş" şeklinde konuştu.

Kurs öğretmeni İshak Ertem ise, Parmaksız'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek, "Hasan amca çok başarılı bir öğrenci. İlk kurs listesini aldığımda 80 yaşında bir öğrencim olduğunu gördüm. Bu kadar sevecen, bu kadar ileri görüşlü, ileriye umutla bakan biri olduğunu gördüm. Her verilen konuya ilgi gösteriyor, onları uygulamayla ilgili çalışıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem