70 terörist kıskaca alındı

Operasyonlar Cudi ve Gabar dağında yoğulaşırken sığınaklara kaçan teröristlerin etkisiz hale getirmek için bölgeye havadan ve karadan gün boyu asker sevkiyatı yapıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü ile mücadele kapsamında PKK'ya karşı yür

70 terörist kıskaca alındı
Operasyonlar Cudi ve Gabar dağında yoğulaşırken sığınaklara kaçan teröristlerin etkisiz hale getirmek için bölgeye havadan ve karadan gün boyu asker sevkiyatı yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü ile mücadele kapsamında PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonlar Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi dağlık kesiminde ve Gabar, Küpeli ile Cudi Dağı'nda aralıksız bir şekilde sürüyor.

Güçlükonak kırsalında önceki gün 4 teröristin etkisiz hale getirmesinin ardından bölgede 70 kişilik terörist gurubunun tespit edilmesi üzerine 2 bin kişilik komanda ve 250 geçici köy korucusunun katılımı ile bölgede devam eden operasyonlar yoğunlaştı.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda çıkan tam teçhizatlı asker taşıyan çok sayıda askeri araç Cudi, Gabar ve Küpeli bölgesine doğru gitti.

Karadan sürdürülen operasyonlara havadan da Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra ve süper kobra helikopterler Gabar dağındaki terörist sığınakları havadan bombaladı.

Bölgede askeri hareketlik yoğunlaşırken güvenlik güçleri ve teröristler arasında zaman zaman sıcak çatışma yaşanıyor.

Öte yandan, terör örgütünün olası mayın tuzaklarına karşı rutin olarak Cizre-Güçlükonak, Cizre-Şırnak-Şırnak-Beytüşşebap karayolundaki mayın taraması devam ediyor.

Şırnak'ın Beytüşebbap ilçesindeki Kato Dağı'nda terör örgütüne yönelik başlatılan hava destekli operasyonlar sürerken, takviye olarak operasyon bölgesine çok sayıda özel eğitimli komandolar sevk edildi.

Askeri helikopterler 2 günden bu yana terörist hedeflere havadan bomba yağdırırken, bölgede zaman zaman teröristler ile güvenlik güçleri arasında sıcak çatışma yaşanıyor.

Stratejik noktalara keskin nişancılar yerleştirilirken, sınır boyu gün boyunca gece görüşlü termal kameralar tarafından izleniyor. Bölgede tespit edilen teröristlerin yakalanması için operasyonlar aralıksız sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem