7 PKK yandaşı tutuklandı

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, 16 ile 19 Ekim tarihleri arasında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde fiziki saldırıya maruz kaldığı iddiasıyla, korsan gösteri düzenleyen, polise taş ve molotof ile saldırdıkları iddiası edilen ve aral

7 PKK yandaşı tutuklandı
ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, 16 ile 19 Ekim tarihleri arasında, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde fiziki saldırıya maruz kaldığı iddiasıyla, korsan gösteri düzenleyen, polise taş ve molotof ile saldırdıkları iddiası edilen ve aralarında DTP'li Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin'in kardeşi Velat Cin'in de bulunduğu 7 kişi tutuklandı.

Dün sabah saat 05.00'te, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınan Velat Cin, Atife Dağdelen, Tahir Dağdelen, Ferhat Ata, Abdurrahman Ata, Muhsin Yalçın, Eyüp Tan ve 15 yaşındaki Ö.A., sorgulamalarının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı'nın sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan Ö.A., adli kontrol uygulamasına tabi tutularak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer 7 kişi ise 'Terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek, 2911 sayılı kanuna muhalefet, kamu malına zarar vermek' suçlarından tutuklanarak Viranşehir Cezaevi'ne gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem