7 ayrı yerde Öcalan karışıklığı

İSTANBUL: Mustafa Kemal Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan bir grup işyerlerinin camlarını kırdı. Küçükçekmece'de alışveriş merkezine molotofkokteyli atıldı. ADANA: Barbaros ve Hürriyet mahallelerinde oturan çoğunluğu çocuk 40 kişi, PKK lehine korsan gös

7 ayrı yerde Öcalan karışıklığı
İSTANBUL: Mustafa Kemal Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan bir grup işyerlerinin camlarını kırdı. Küçükçekmece'de alışveriş merkezine molotofkokteyli atıldı.
ADANA: Barbaros ve Hürriyet mahallelerinde oturan çoğunluğu çocuk 40 kişi, PKK lehine korsan gösteri yaptı. Gruptakiler Arap kökenli vatandaşların yaşadığı Bey Mahallesi'ne ulaştıklarında kendilerini seyreden vatandaşları ve evleri taşladı. Bunun üzerine 150 kişi sopa ve demir çubuklarla göstericilere saldırdı.
ŞANLIURFA: Şehitlik Mahallesi'ndeki bir apartmanın önünde 4 otomobil kundaklandı. Yenişehir Mahallesi'nde de bir minibüs kundaklandı.
HAKKÂRİ: Önceki gece çeşitli mahallelerde ateşler yakıldı. Yüksekova ilçesindeki 3500 işyeri, Öcalan'a kötü muamele yapıldığı iddiasıyla kepenk kapattı.
Mersin: Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 50 kişilik grup polisi taşladı. Esnaf kepenk indirdi.
BATMAN: DTP İl Başkanlığı'nın yeni binasının açılış töreni PKK elebaşı Öcalan'ın gösterisine dönüştü. Açılışta, 'Öcalan'sız dünyayı başınıza yıkarız' diye slogan atıldı. DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, “Bildiğiniz gibi oda aranması veya koğuş aranması bahanesiyle tartaklandı. Ateşle oynamayın diyoruz. Bu ateş yakarsa herkesi yakar diyoruz. Çünkü, arkasında 25 yılın Kürtlerin varlık bedeli var” dedi.

Biber gazından DTP'li milletvekilleri de etkilendi
Öcalan'ın kötü muamele gördüğü iddiasıyla DTP'nin düzenlediği yürüyüş de PKK gösterisine dönüştü. Yürüyüşe DTP milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, partililer ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. DTP il binası önünde toplanan göstericilerden bazıları yüzlerini kapatıp PKK flamaları ve Öcalan posterleri açtı. Yürüyüşte basın bildirisinin okunmasının ardından polisi taşlayan bir gruba güvenlik güçleri biber gazı, gaz bombası ve basınçlı suyla karşılık verdi. Biber gazından Aysel Tuğluk'la Gültan Kışınak ve Baydemir de etkilendi.

Polis aracına bombalı tuzak
Hakkâri Yüksekova'da dün eczane ve fırınlar dışında yaklaşık 3 bin 500 dükkânın kepenkleri açılmadı. Akşam saatlerinde güvenlik önlemi alan zırhlı polis aracının Esentepe Mahallesi'nden geçişi sırasında uzaktan kumandayla bomba patlatıldı. Patlamada çevreden geçen 2 kişi yaralanırken, polis aracının ön camları kırıldı.?Can kaybı yaşanmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler