6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı! 23 maddelik 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakatı

6 muhalefet partisi lideri Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakatını imzaladı.

6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı! 23 maddelik 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' mutabakatı

6 muhalefet partisi lideri, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' çalışmasını kamuoyuna sunmak üzere bir araya geldi. 2023 seçimleri için muhalefet açısından büyük önem taşıyan kritik günde; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları 23 maddeden oluşan 48 sayfalık mutabakat metnine imza attı. Söz konusu mutabakat metninde; seçim barajı, cumhurbaşkanının görev süresi, HSK, Kayyum ve KHK gibi kritik konularda değişiklikler yer alıyor.

 6 muhalefet partisi "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' mutabakatı için bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu; üzerinde anlaşmaya vardığı mutabakat metnini imzalayarak kamuoyuyla paylaştı.

6 MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ MUTABAKAT METNİNİ İMZALADI

Ankara'daki Bilkent Otel’de yapılan törene yoğun ilgi gösterilirken; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları salona birlikte geldi.

OTURMA DÜZENİ DİKKAT ÇEKTİ

Alfabetik sıraya göre parti isimleri anons edilirken, liderlerin de alfabetik sıraya göre oturdukları görüldü.

Törende, Genel Başkan Yardımcıları olarak CHP'den Muharrem Erkek, DEVA Partisi'nden Mustafa Yeneroğlu, DP'den Bülent Şahinalp, Gelecek Partisi'nden Ayhan Sefer Üstün, İYİ Parti'den Prof. Dr. Bahadır Erdem ve Saadet Partisi'nden Bülent Kaya; mutabakat metnine dair kısa bir özet konuşması yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler