6 gün sonra süre bitiyor! O telefonlara sahip olanlar 6 bin TL ödeyecek

Yeni yıla sayılı günler kala IMEI ücretlerine zam geleceği açıklandı.

6 gün sonra süre bitiyor! O telefonlara sahip olanlar 6 bin TL ödeyecek

Açıklanan zam sonrası 2023'e kadar kayıt yaptırmayan herkese para cezası uygulanacak. Bir haftalık süreyi değerlendirmeyenler büyük farkı ödemek zorunda kalacak.2023 yılına sayılı günler kala bir zam haberi daha geldi. Geçtiğimiz haftalarda IMEI ücretlerine zam geleceği duyurulmuştu. Konuşulan ücretler netleşti. O telefonlara sahip olanlar 6 bin TL ödeyecek.  

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, IMEI kayıt ücretlerine uygulanacak olan vergi, harç ve ceza işlemlerinde zam yapılacağı ifade edildi. Yani alınan karar göre yurt dışından telefon almış ve kayıt yaptırmamış kişilerin 2023 senesinde daha fazla para ödemesi gerekecek. Açıklanan süreye tam bir hafta kaldı. 

SON 6 GÜNÜNÜZ KALDI! 
Alınan karara göre yurt dışından getirilen telefonların kayıt altına alınması için gereken ödemelere zam geleceği ifade edildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre 2 bin 732 TL ödenen kayıt işlemlerine yüzde 122,39 zam geleceği belirtildi.

IMEI numarası olarak bilinen bu kayıtlar için zamsız fiyattan faydalanmak isteyen kişilerin yalnızca 6 günlerinin kaldığı ifade edildi.

YAPTIRMAYANLAR 6 BİN TL ÖDEYECEK
Şu an 2 bin 732 TL olan IMEI numarasının 2023 yılına girilmesinin ardından 6 bin 91 TL'ye çıkacağı öğrenildi. Bu nedenle de bu süreç içerisinde hala kayıtlarını yaptırmamış olan kişilerin bulunması durumunda gelecek sene fazla ücret ödemeden kayıtlarını yaptırmaları için son bir haftalarının bulunduğu ifade edildi.Zam geleceği konuşulan bu IMEI ücretlerine ancak Vergi Usul Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanının, vergi ve harçlarda yeniden değerlendirme oranı ile yüzde 50 azaltma ya da yüzde 50 artırma yetkisinin bulunduğu da ifade edildi.

IMEI NUMARASI NEDİR, NASIL SORGULANIR?
IMEI numarası herhangi bir cihazın bir bakıma kimlik numarası olarak da bilinmektedir. 15 haneden oluşan bu numara her bir GSM telefon cihazına üretim aşamasında yüklenmektedir. Her telefonun farklı bir IMEI numarası bulunmaktadır. Bu nedenle de herhangi bir durum ya da sorunun oluşmaması için oldukça önemli görülmektedir.Sorgulama ise cep telefondan *#06# şeklinde tuşlama yapılarak ya da e-devlet üzerinden IMEI numarası oldukça kolay bir şekilde sorgulanabilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem