6 asker şehit, 9 asker yaralı

İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 asker şehit oldu 9 asker yaralandı. Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği'ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarl

6 asker şehit, 9 asker yaralı

İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı'na roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 asker şehit oldu 9 asker yaralandı.

 

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği'ne teröristlerce önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla açılan ateş ateşi sonucu 6 asker şehit oldu, 9 asker de yaralandı.

 

GECE KARANLIĞINDA SALDIRDILAR

Olay dün gece saat 00.40 sıralarında Hatay'ın İskenderun İlçesi'ndeki Deniz Üs Komutanlığı’na bağlı İkmal Birliği’nde nöbet değişimi sırasında meydana geldi. Terör örgütü mensuplarınca otoyoldan askeri birliğe önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

 

Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma yaşandı. Hain saldırıda açılan ilk ateş sırasında 6 asker şehit olurken, 9 asker de yaralandı. Yaralı askerler Deniz Hastanesi ve İskenderun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Şehit düşen askerlerin Kenan Oğuz Arbay, İsmail Kuntel, Erol Kaplan, Serhat Aslan, Ümit Akbulut ve Erhan Terlemez olduğu açıklandı.

  

KAÇIŞ YOLLARI TUTULDU

Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için ilçede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. İlçe giriş ve çıkışları kontrol altına alınırken, Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri, operasyonlar başlattı.

 

BAŞBAKANLIK'TA TOPLANTI

Başbakan Vekili Bülent Arınç'ın  başkanlığında, İskenderun'daki askeri birliğe saldırı ve İsrail'in yardım  gemilerine müdahalesinin değerlendirildiği bir toplantı yapılıyor.

 

Alınan bilgiye göre, Başbakanlık Merkez Bina'da saat 07.20'de başlayan  toplantıya, Başbakan Vekili Bülent Arınç ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay,  Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Mehmet  Eröz ve Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Nusret Güner ile ilgili  bürokratlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem