57 vali iş başı yapıyor! Bakan Yerlikaya: “Hukuk ve insan haklarından ayrılmayın”

Görev yeri değişen 57 vali bugün iş başı yapacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu.

57 vali iş başı yapıyor! Bakan Yerlikaya: “Hukuk ve insan haklarından ayrılmayın”

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile yeni atanan ve görev yerleri değişen 57 vali bugün itibarıyla iş başı yapacaklar.

VATANDAŞIN HUZURU HERŞEYDEN ÖNEMLİ

Yeni atanan ve görev yerleri değişen 57 vali İçişleri Bakanlığında bir araya geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya toplantıda yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bizlere duyduğu güven ve takdirlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tüm Valilerimize başarılar diliyorum. İçişleri Bakanlığı ailesi olarak; vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızda temel referansımız ‘hukuk ve insan haklarıdır’ açıklamasında bulundu.

57-vali-is-basi-yapiyor-bakan-yerlikaya-hukuk-ve-insan-haklarindan-ayrilmayin-002.jpeg

TERÖRÜN KÖKÜ KAZINACAK

İçişleri Bakanlığı'nın yıllardır bölücü terör örgütü, FETÖ, aşırı sol ve dini istismar eden tüm terör örgütleriyle dört koldan mücadele ettiğini belirten Yerlikaya bölücü terör örgütünün en çaresiz ve zayıf döneminde olduğunu belirterek göreve başladığından bu yana ziyaret ettiği doğu illerindeki güvenlik güçlerinin terörle mücadeledeki kararlılığını gördüğünü ifade ederek şunları söyledi:

NEREDEN NEREYE GELDİK

“33 yıldan beri bu meslekteyim. Bakan olmadan önce 16 yıl 5 vilayette valilik yaptım. İlk valiliğim Şırnak'tı. Oradan Ağrı'ya gittim. 16 yıl önceki Şırnak'taki terörle mücadelenin durumu ile şimdiki donanım, sayımız, psikolojik üstünlüğümüz, kesintisiz ve başarılı operasyonlarla artık terörün bitme noktasına geldiğini artık terörün bitme noktasına geldiğini övünerek söylemek istiyorum. Sadece terörle değil aynı zamanda terörizmle de mücadele ediyoruz. Terörizme karşı olan kararlı mücadelemiz PKK'yı bitme noktasına getirdi. Bölücü terör örgütü PKK, FETÖ, sol ve dini istismar eden tüm terör örgütleriyle dört koldan mücadele edildiğini vurguladı”

57-vali-is-basi-yapiyor-bakan-yerlikaya-hukuk-ve-insan-haklarindan-ayrilmayin.jpeg

İSTİHBRAT VE GÖZETLEME KABİLİYETİ

Elde edilen istihbaratın yanı sıra gözetleme kabiliyeti sayesinde teröristleri hareket edemez hale getirdiklerini kaydeden Yerlikaya “Görevde olduğum süre içinde bölücü terör örgütüne yönelik 478 şehir operasyonu icra ettik. Bu operasyonlarda 740 şahıs gözaltına alındı. Bunların 182'si tutuklandı. 88'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde kırsal alanda icra edilen 10'u büyük, 83'ü orta olmak üzere 24 bin 107 operasyonda, 119 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE YE DEVAM

Bingöl’de bölücü terör örgütünün uyuşturucudan elde ettiği geliri engellemek maksadıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda 2023 yılının en yüksek uyuşturucu yakalaması gerçekleştirilirken, bölücü terör örgütünün 36,4 milyar TL yasa dışı gelir elde etmesi engellenmiş oldu. Operasyona ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceği mesajını paylaştı.

57-vali-is-basi-yapiyor-bakan-yerlikaya-hukuk-ve-insan-haklarindan-ayrilmayin-001.jpeg

OPERASYONLARA DEVAM

“Terör, siber suçlar, uyuşturucu ve göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin 60 günlük rakamları daha önce açıklamıştım” diyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “ Bölücü terör örgütü FETÖ, DEAŞ ve aşırı sol terör örgütleriyle mücadelede kapsamında toplam 29 bin 32 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda 172 terörist etkisiz hale getirildi, 540'ı tutuklandı. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 148'i bölücü terör örgütü, 22'si DEAŞ, 2'si aşırı sol terör örgütü mensubuydu. FETÖ'ye yönelik yapılan 1020 operasyonda da 254 kişi tutuklandı. Siber Suçlarla Mücadele kapsamında ödeme, bilişim ve bahis suçları ile çevrimiçi çocuk müstehcenliğine karşı 168 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda da 219 kişi tutuklandı. Sanal devriyelerimiz 10 bin 722 suç unsuru paylaşım tespit ederken, suç gelirleri ile mücadele kapsamında, 662 milyon TL para ve mal varlığına el koyuldu" şeklinde konuştu.

NEFESLERİNİ KESECEĞİZ

“Düzensiz göçle mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Göçmen kaçakçılığı organizatörlerinin nefeslerini keseceğiz” bakan Yerlikaya şu açıklamayı yaptı: "Şu anda 4 milyon 888 bin 286 göçmenimiz var. Bu kimselerin kayıtları bizde. 3 milyon 325 bin 14’ü geçici koruma altındaki Suriyeliler. 294 bin 880’i uluslararası koruma kapsamında olan göçmen. Bir de turizm, çalışma, sağlık gibi çeşitli konularda ikamet izni verilenler var, 1 milyon 268 bin 392. Kendi vatandaşlarımızın sayısını nasıl biliyorsak düzensiz göçmenlerin sayısını da biliyoruz. Düzensiz göçmenlerle yıllardır mücadele ediyoruz. Vatandaşımızın kayıtlı göçmenle meselesi yok. Düzensiz göçmenle mesele var”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler