5,1’lik Bursa-Mudanya depremi İstanbul depremini tetikler mi? Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı

Bursa - Mudanya’da meydana gelen 5,1 ve 4,5’lik deprem ile ilgili Prof. Dr. Osman Bektaş’tan değerlendirme geldi.

5,1’lik Bursa-Mudanya depremi İstanbul depremini tetikler mi? Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı

Bugün Bursa – Mudanya’da saat 10:42’de Gemlik Körfezinde 5,1 ve saat 10:45’te 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Meydana gelen deprem İstanbul başta olmak üzere çevre illerde hissedilirken ilgili kurumlardan ve bakanlıklardan peş peşe açıklamalar geldi.

İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Yaşanan depremler sonrasında herkesin merak ettiği “İstanbul depremini tetikler mi?” konusunu gündeme getirdi.

Haber61 köşe yazarı Jeoloji Mühendisi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş depremle ilgili açıklamada bulundu.

haber61-kose-yazari-jeoloji-muhendisi-karadeniz-teknik-universitesi-ktu-eski-ogretim-uyesi-prof-dr-osman-bektas.webp

Prof. Dr. Bektaş, “5,1 MUDANYA DEPREMİ ve 8 Kasım 4,3 Erdek depremi KAF’nın Güney Kolunun gerilme artışı yaşadığının kanıtıdır. 1944 Bolu depreminden sonra depremsellik GÜNEY KOLDA Batıya doğru devam ederek Mudurnu Vadisinde 1957 ve 1967 depremlerini oluşturdu. 1855 7,5 Bursa depremine dikkat!” dedi.

51lik-bursa-mudanya-depremi-istanbul-depremini-tetikler-mi-prof-dr-osman-bektas-acikladi.webp

“ŞU AN BİR SIKINTI GÖRMÜYORUM”

Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka’nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler