513 kişi kendini kesti

Trabzon, Rize, Kocaeli, Şanlıurfa, Kütahya ve Manisa'da kurban keserken yaralanan 513 kişi hastanelere başvurdu.Alınan bilgiye göre, Zonguldak'ta Atatürk Devlet Hastanesine 30, Zonguldak Devlet Hastanesine 9 ve Ereğli İlçe Devlet Hastanesine de 13 olmak ü

513 kişi kendini kesti

Trabzon, Rize, Kocaeli, Şanlıurfa, Kütahya ve Manisa'da kurban keserken yaralanan 513 kişi hastanelere başvurdu.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak'ta Atatürk Devlet Hastanesine 30, Zonguldak Devlet Hastanesine 9 ve Ereğli İlçe Devlet Hastanesine de 13 olmak üzere 52 kişi tedavilerini yaptırmak için başvurdu.

Bartın Devlet Hastanesine 15, Karabük Devlet Hastanesine 8 ve Karabük Şirinevler Devlet Hastanesine de 7 kişi, kurban keserken yaralanarak geldi.

Genellikle el, kol ve bacak yaralanması nedeniyle hastanelere gelen vatandaşlar, pansumanlarının ardından taburcu edildi.

TRABZON-RİZE

Trabzon'da kurbanlarını keserken satır ve bıçakla yaralanan 30 kişi Fatih Devlet Hastanesinde, 37 kişi de Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edildi.

Rize'de ise kurban kesimi sırasında el ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 55 kişi Rize Devlet Hastanesine, 32 kişi de Rize 82. Yıl Devlet Hastanesine başvurdu.

Yaralıların çoğunun tedavisinin ayakta yapıldığını bildirildi.

KOCAELİ

Kocaeli Devlet Hastanesine 28, Derince Devlet Hastanesi'ne 50, İzmit Seka Devlet Hastanesine 12 kişi yaralanarak müracaat etti.

Daha çok el ve ayaklarından kesici aletle yaralanan ''acemi kasaplar'' hastanelerin acil servislerindeki müdahalelerin ardından taburcu edildi.

Bayram namazının ardından acil servislere daha çok erkek yaralıların geldiğini belirten yetkililer, öğlen sonra ise durumun tersine döndüğünü, kurban etlerini doğramaya çalışan çok sayıda kadının el ya da parmaklarını kestiği için acil servislere müracaat ettiğini kaydetti.

Öte yandan, Suadiye beldesinde kesmek istediği boğanın üzerine devrilmesi sonucu sol bacağı kırılan Rıdvan Yemişken'in (55) Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da kurban keserken el, kol ve bacaklarından yaralanan yaklaşık 67 kişi çeşitli hastanelere başvurdu.

Sabah saatlerinden bu yana çeşitli yerlerinden yaralanan 30 kişi Şanlıurfa Devlet Hastanesine, 35 kişi Balıklıgöl Devlet Hastanesine, 2 kişi de Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine gitti.

KÜTAHYA

Kütahya'da, kurban keserken yaralanan 60 kişi, Devlet ve Evliya Çelebi Devlet hastanelerindeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem