500 Mehmetçik Kıl Payı Kurtuldu

HAKKARİ Yüksekova'da faciadan dönüldü. Jandarma timleri, Beşatlı Köyü yakınlarında yola yerleştirilmiş uzaktan kumandalı mayın buldu. Mayın imha edilirken gökyüzünü toz bulutu kapladı.YOL 5 saat trafiğe kapatıldı. Bu güzergahtan izne giden subay ve erleri

500 Mehmetçik Kıl Payı Kurtuldu

HAKKARİ Yüksekova'da faciadan dönüldü. Jandarma timleri, Beşatlı Köyü yakınlarında yola yerleştirilmiş uzaktan kumandalı mayın buldu. Mayın imha edilirken gökyüzünü toz bulutu kapladı.

YOL 5 saat trafiğe kapatıldı. Bu güzergahtan izne giden subay ve erleri taşıyan 50 araçlık konvoy geçecekti. Alçak tuzak bozulmasa, güçlü patlayıcı, yaklaşık 500 asker geçerken ateşlenecekti.

Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı güvenlik kuvvetlerinin dün sabah 07.30 sularında yaptıkları arama-tarama faaliyetleri sırasında Yüksekova-Hakkari karayolunun 12. kilometresi Beşatlı Köyü mevkiinde, PKK'lı teröristlerce yoldaki menfeze yerleştirilmiş bomba tespit edildi. 7 günde bir izne giden ve gelen askerlerin sevkıyatının yapıldığı güzergah üzerinde, kontrollerini artıran ekiplerin bombayı bulmasıyla bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken karayolu trafiğe kapatıldı.

TAHRİP GÜCÜ YÜKSEK

Bekletilen araçların büyük bir kısmı dağlık araziden geçmek zorunda kaldı. Olay yerine giden Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı bomba imha uzmanları, mayını etkisiz hale getirmek için çalışma başlattı. Fünye ile büyük bir gürültüyle patlatılan bombanın imha edilmesinin ardından yol, 5 saat aradan sonra 13.00'te trafiğe açıldı. Bombanın tahrip gücünün yüksek olduğu belirtildi.

200 binin üzerinde askerin bulunduğu bölgede yapılan sevkıyatın son günlerde yapılan en büyük sevkıyatlardan olduğu belirtildi.

En ön ve arkada yer alan panzerler eşliğinde sivil 50 minibüsün bulunduğu konvoyla yola çıkan askerlerin sayısının 500'e yakın olduğu öğrenildi. Her aracın içinde bulunan 12 ya da 15 askerin de silahlı 2-3 askerle korunduğu bu konvoylar, sevkıyat günlerinde bağlı bulundukları ilçelerin merkezlerinde toplanıp Van'a, oradan da Elazığ'a sevk ediliyor.

Askerler buradan da memleketlerine gönderiliyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı sevkıyatlar sırasında 5-6 kilometre aralıklarla hakim tepelere köy korucuları da yerleştiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem