5 terörist tutuklandı

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda 11 ve 12 Kasım 2008 tarihlerinde düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan E.K., H.T., İ.A., H.D. ve R.T.'nin sorgularında, terör örgütü PKK'nin dağ

5 terörist tutuklandı
Hakkari İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalar sonucunda 11 ve 12 Kasım 2008 tarihlerinde düzenlenen operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan E.K., H.T., İ.A., H.D. ve R.T.'nin sorgularında, terör örgütü PKK'nin dağ kadrosu ile irtibat halinde oldukları, terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları, örgüte her türlü lojistik desteği sağladıkları, eleman gönderdikleri, bölgedeki askeri birliklerin faaliyetlerini rapor ettikleri, askeri birliklerin intikalleri sırasında yapılan ve yapılacak eylemleri yönlendirdikleri ve halk üzerinde örgütün propagandasını yaptıkları belirlendi.

İfadelerinin ardından önceki gece Van Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 5 zanlı, 'Terör örgütüne bilerek isteyerek yardım etmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem