5 bin liralık emekli ikramiyesinde kapsam genişleyecek mi? Bakan Işıkhan yanıtladı

Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus yapılacak 5 bin lira ikramiye ödemesi tartışma konusu oldu. Düzenlemenin kapsamının genişletilmesi istenirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tartışmalara son noktayı koydu.

5 bin liralık emekli ikramiyesinde kapsam genişleyecek mi? Bakan Işıkhan yanıtladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından çalışmayan emeklilere bir müjde vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl bir defaya mahsus olmak üzere emeklilerin geçim derdini azaltmak için 5 bin lira ikramiye verileceğini söyledi. Ancak çalışan emeklilerin kapsam dışı bırakılması tartışma konusu oldu. Birçok kişi düzenlemenin kapsamının genişletilmesini isterken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tartışmalara son noktayı koydu. Bakan Işıkhan, "Kapsam genişlemeyecek" dedi.

"ELDE EDEBİLECEĞİMİZ MAKSİMUM SONUÇ BUYDU"
Bakan Işıkhan konu hakkında şunları söyledi: "Biz düzenlemeyi tamamladık. Hayırlı olsun emeklilerimize, çalışan emeklileri kapsam dışında bıraktık. Mücbir sebeplerden dolayı bütçemiz de bir kısıtlamaya gitmek zorunda kaldık. Elde edebileceğimiz maksimum sonuç buydu.

"HEDEF GRUBUMUZ GEÇİM SIKINTISI YAŞAYAN EMEKLİLERDİ"
Başka bir çalışma söz konusu değil. Sosyal devlet olarak hedef grubumuz mağdur olan geçim sıkıntısı yaşayan emeklileri kapsam içine almaktı."

KASIM AYINDA HESAPLARDA
Emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiye 1 defaya mahsus olacak. Ödemeler, kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak.

DUL VE YETİMLER DE YARARLANACAK
Dul ve yetimler de emeklilik hisse oranına göre ikramiye alacak. Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem