5 askerimizi şehit etmişlerdi

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde 5 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştirilen PKK'lı teröristlerin izine Pülümür-Bingöl’de rastlandı. Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon düzenlenirken, te

5 askerimizi şehit etmişlerdi

Tunceli'nin Nazimiye İlçesi'nde 5 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştirilen PKK'lı teröristlerin izine Pülümür-Bingöl’de rastlandı. Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon düzenlenirken, teröristlerin tüm çıkış noktaları tutuldu. Bölgede zaman zaman çatışmaların yaşandığı belirtilirken, Kobra helikopterler PKK'lıların bulunduğu alanları bombalıyor.İlk belirlemelere göre 4 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi

 

Nazımiye'nin Sarıyayla Jandarma Karakolu'na kalabalık bir PKK'lı grup 20 Nisan gecesi düzenlediği saldırıda 4 asker şehit olurken, 7 askerde yaralanmıştı. Yaralı askerlerden Erman Aydın, tedavi gördüğü GATA'da önceki akşam şehit olmuştu. Saldırının ardından Tunceli'de güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlar kapsamında 3 gün önce Tunceli-Bingöl sınırında kalabalık bir PKK'lı grubun sürekli yer değiştirdiği tespit edildi.

 Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan PKK'lıların bulunduğu alanlara tamamı profesyonel askerlerden oluşan timler Sikorsky helikopterlerle indirilirken, karadan da komandolar sevkedildi. Operasyonlar Tunceli-Bingöl sınırının Pülümür, Yedisu ve Kiğı ilçelerindeki dağlık alanlarında devam ederken, helikopterler de destek veriyor. Teröristlerin kaçabileceği tüm geçiş noktaları tutulurken, timlerin ormanlık, sarp ve kayalık bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı belirtildi.

 

KOBRALAR BOMBALIYOR

Tunceli merkez, Nazımiye, Pülümür ve Hozat ilçeleri kırsal alanında teröristlerin eylem hazırlığı içinde olduklarının tespit edilmesinin ardından dün sabahtan itibaren de bu bölgelerde hava destekli operasyonlar başlatıldı. İl merkezindeki operasyonlar Kırmızı Dağ, Laç Deresi, Çambulak Köyü kesimlerinde yoğunlaştırıldı. Laç Deresi Mevkii'nde dün gece çatışmaların yaşandığı belirtilirken, PKK'lıların bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından bomlalandı. Teröristlerin kaçış alanlarının da karadan top atışı yapıldığı kaydedildi. Sınır ötesi hava harekatında ilk belirlemelere 4 PKK'lının öldürüldüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem