41 ilde eş zamanlı narkotik operasyonları! Milyonlarca hap ve kilolarca madde ele geçirildi

41 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Narkogüç-46" operasyonlarında 221 kilogram uyuşturucu madde ve yaklaşık 2.1 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

41 ilde eş zamanlı narkotik operasyonları! Milyonlarca hap ve kilolarca madde ele geçirildi

Türkiye'nin 41 ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen "NARKOGÜÇ-46" operasyonları kapsamında, uyuşturucu madde imalatı ve satışı yapan kişilere karşı geniş çaplı bir müdahale gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, 41 ilin Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarının katılımıyla gerçekleşti.

Bu kapsamlı operasyonlarda, toplam 221 kilogram uyuşturucu madde ve yaklaşık 2 milyon 153 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ayrıca, 201 zehir taciri ve sokak satıcısı gözaltına alındı. Operasyonlara 348 ekip, 1.136 personel, 1 hava aracı ve 18 narkotik dedektör köpeği katıldı.

Operasyonlar, Kayseri, Gaziantep, Konya, Ankara, Osmaniye, İzmir, Antalya, Kocaeli, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Bilecik, Mersin, İstanbul, Şanlıurfa, Muğla, Adıyaman, Balıkesir, Isparta, Kahramanmaraş, Denizli, Erzincan, Samsun, Niğde, Bolu, Diyarbakır, Hatay, Kastamonu, Kütahya, Malatya, Kırıkkale, Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar, Aksaray, Çorum, Elazığ, Manisa, Van, Bursa ve Ağrı'da gerçekleştirildi.

Özellikle İstanbul, Gaziantep, Mersin, Kayseri, Bursa, Ankara ve Ağrı'da düzenlenen operasyonlarda, çeşitli miktarlarda esrar, skunk, kokain, metamfetamin ve diğer uyuşturucu maddelerin yanı sıra uyuşturucu madde yapımında kullanılan hammadde ve maddeler ele geçirildi. İstanbul'da iki ayrı operasyonda toplam 31 kg esrar ve 1 milyon 960 bin adet uyuşturucu hap; Gaziantep'te 193 bin adet uyuşturucu hap ve 79 kg hammadde; Mersin'de 23 kg esrar; Kayseri'de 18 kg metamfetamin; Bursa'da 17 kg boraks maddesi ve 1 kg metamfetamin; Ankara'da 2 kg skunk; Ağrı'da ise 10 kg afyon sakızı ve 24 gram baz morfin ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

"Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;

Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar.

Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi, Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Gümrük Muhafaza ekiplerimizi gönülden tebrik ediyorum.

Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız karalılıkla devam edecek."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler