4 eski bakanla ilgili kritik gün

Türkiye, Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 4 eski bakanla ilgili vereceği kararı bekliyor. 4 aylık çalışma süresinin dolmasına 4 gün kala bakanlarla ilgili nihai kararını belirlemek için bugün toplanan komisyon “Yüce Divan” kararını sonuca bağlayacak.OYLAMA

4 eski bakanla ilgili kritik gün

Türkiye, Meclis Soruşturma Komisyonu’nun 4 eski bakanla ilgili vereceği kararı bekliyor. 4 aylık çalışma süresinin dolmasına 4 gün kala bakanlarla ilgili nihai kararını belirlemek için bugün toplanan komisyon “Yüce Divan” kararını sonuca bağlayacak.

OYLAMA YOK, 'YÜCE DİVAN' KARARI KANAATLERE GÖRE VERİLECEK

Eski bakanlar hakkında verilecek karar için oylama yapılmayacağı ve üyelerin kanaatlerini bildireceği ve bu kanaatlerin ağırlığına göre karar verileceği bildirildi. Üyelerin kanaatlerini her bir eski bakan için Yüce Divan'a "gitsin" ya da "gitmesin" şeklinde bildireceği belirtiliyor.

YÜCE DİVAN KARARI ÇIKARSA... ÇIKMAZSA...

Komisyon'dan Yüce Divan Kararı çıkarsa, bir rapor hazırlanacak ve Meclis Başkanı'na iletilecek. En geç 10 gün içerisinde Meclis Genel Kurulu'na getirilecek rapor.
Yüce Divan kararı çıkmazsa muhalefet bir önerge verecek ve Genel Kurul'un toplanması istenecek. Oradaki oylama kapalı oylama şeklinde gerçekleşecek.

KOMİSYON'DA KİMİN KAÇ ÜYESİ VAR?

Komisyon'da AK Parti'den 9, CHP'den 4, MHP'den bir üye yer alıyor. HDP, daha önce Komisyon'dan çekilmişti. Komisyon, salt çoğunlukla toplanıp karar alıyor.

YARIN İKİ ÖNERGE DAHA GÖRÜŞÜLECEK

TBMM Genel Kurulu’nda yarın da CHP’nin, Seviye Belirleme Sınavı’yla (SBS) ilgili yargı kararını uygulamadığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve “altın kaçakçılığına göz yumduğu” iddiasıyla da eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı hakkında verdiği soruşturma önergeleri ele alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler