31 Mart yerel seçimlerinde oy verme işlemi kaçta bitiyor?

31 Mart yerel seçimlerinde oy verme işlemi kaçta bitiyor? İşte detaylar...

31 Mart yerel seçimlerinde oy verme işlemi kaçta bitiyor?

Yaklaşan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için geri sayım başlamıştır. Seçimlere kısa bir süre kala, seçmenler oy kullanma zamanlarını araştırmaya başlamışlardır. Güneşin doğuş ve batış zamanlarına göre yapılan değerlendirmeler sonucunda, 32 şehirde oy kullanma saatleri bir saat öne alınmıştır. Bu bağlamda, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde, bazı şehirlerde oy kullanma saatleri 07.00'den 16.00'ya kadar olacakken, diğer şehirlerde 08.00'den 17.00'ye kadar oy kullanılabilecektir.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Adıyaman, Ağrı, Artvin ve diğer belirli şehirlerdeki seçmenler sabah 07.00'de oy vermeye başlayacak ve 16.00'da sona erecek. Diğer şehirlerde ise seçmenler 08.00'de başlayıp 17.00'de oy kullanma işlemini tamamlayacaklar.

Seçimle ilgili daha fazla detay, seçim tarihleri ve propaganda kuralları da belirlenmiş durumda, seçim sürecinin başlangıcı 1 Ocak 2024 olarak belirlenmiş ve bu süreç 30 Mart 2024'e kadar devam edecek. Bu dönem içinde belirli yerlerde ve zamanlarda propaganda yapma kuralları da netleştirilmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem