31 Mart Seçimleri Öncesi Türkiye'de Siyasi Yayın Yasağı Başlıyor

Türkiye'de 31 Mart seçimleri öncesi, siyasi reklam ve propaganda yasağı başlıyor. YSK, bu gece yarısından itibaren siyasi içerikli yayınları yasakladı. RTÜK, medya kuruluşlarını uyarıyor.

31 Mart Seçimleri Öncesi Türkiye'de Siyasi Yayın Yasağı Başlıyor

Türkiye’de 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde, siyasi reklamlar ve propaganda faaliyetleri için yayın yasağı süreci başlıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31. maddesi uyarınca, bu gece yarısı itibarıyla siyasi reklamların yayınlanmasının durdurulacağını duyurdu.

Yasak, seçim günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından belirlenecek saate kadar devam edecek. Bu süre boyunca, televizyon, radyo ve diğer yayın organları tarafından siyasi reklam, seçim haberleri, tahmin ve yorumlarının yapılması yasaklanacak. Seçime katılan partiler ve adaylar için sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetleri ise 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'e kadar serbest olacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) da medya kuruluşlarını, seçim propagandası ile ilgili yayın yasağına uyulması konusunda uyardı. RTÜK, siyasi reklamların ve seçim ile ilgili propaganda faaliyetlerinin belirtilen saatler arasında yapılmaması gerektiğini hatırlatarak, kurallara uyulmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem