300 Türk İstanbul yolunda

 SAAT: 12.02 - PAPA DEVREYE GİRSİN Avrupa Birliği ile Müzakerelerden Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın Vatikan'ı arayıp, İsrail'intutumundan dolayı devreye girmesini istediği öğrenildi.SAAT: 11.55 - İMZA ATMAYANLAR TUTUKLU (İHA Muhabibiri Vehbi Baş bi

300 Türk İstanbul yolunda

 SAAT: 12.02 - PAPA DEVREYE GİRSİN
Avrupa Birliği ile Müzakerelerden Sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış'ın Vatikan'ı arayıp, İsrail'in
tutumundan dolayı devreye girmesini istediği öğrenildi.

SAAT: 11.55 - İMZA ATMAYANLAR TUTUKLU
(İHA Muhabibiri Vehbi Baş bildiriyor) 300 yardım gönüllüsü gönderilecek. Geri kalan isimler ise hapishanede. Hapishanede olan isimlerin İsrail’i terk etmek için imza atmadıklarını ve bu yüzde 72 saat daha tutukluluk süresi olduğu öğrenildi. İsrail’den gönüllü olarak ayrılmak istemeyenlerin, ülkeyi terk etmemek için mahkemeye başvurma hakları olduğu belirtiliyor.

SAAT: 11.31 - DIŞİŞLERİ MÜSTEŞAR YARDIMCISI İSRAİL'E GİTTİ
Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik'in de THY uçağı ile Telaviv'e gittiği ve Türk esir ve yaralıların tahliyesini koordine edeceği öğrenildi.

SAAT: 11.25 THY UÇAĞINA BİNDİLER
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısından sonra tutuklanan yardım gönüllüleri ve basın mensupları, Türkiye'ye dönüş için Tel Aviv Havaalanı'na getirildi. İsrail'de alıkonulan grup arasında bulunan Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Yücel Velioğlu, Tel Aviv Havaalanı'ndan AA İstanbul Bölge Müdürlüğü ile kurduğu kısa süreli telefon bağlantısında, tutuklanan yardım gönüllüleri ile birlikte havaalanına getirildiklerini ve Türkiye'den gönderilen Türk Hava Yollarına ait 3 uçağa alınmaya başladıklarını bildirdi. Velioğlu, yaklaşık 3 saat sonra Türkiye'ye hareket etmeyi beklediklerini sözlerine ekledi.

SAAT: 11.18 - ADALET BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI
Adalet Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısıyla ilgili olarak iç ve uluslararası hukuk açısından inceleme başlattı. Alınan bilgiye göre, Adalet Bakanlığı, saldırının ardından konuyu değerlendirdi. Bakanlık, İsrail'in saldırısını iç ve uluslararası hukuk açısından inceleyerek, İsrail hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunup bulunulamayacağına karar verecek.

SAAT: 11.02 - KIZILAY: 17 YARALI AMBULANS UÇAĞA SEVK EDİLİYOR
Türk Kızılayı, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sonucunda yaralanan Türklerden 3'ü Kudüs, 14'ü de Tel Aviv'den olmak üzere toplam 17 yaralının Tel Aviv Havaalanı'nda beklemekte olan ambulans uçağa doğru yola çıkarıldığını açıkladı.

SAAT: 10.42 - ÖNCE İHH'NIN SİTESİNİ ÇÖKERTMİŞLER
İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren konvoya saldırısından kısa süre önce İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının web sitesinin çökertildiği bildirildi. İHH İnsani Yardım Vakfından yapılan açıklamada, ''İnternet üzerinde son derece etkin olduğu bilinen İsrailliler, saldırıdan hemen önce vakfa ait web sitesini çökerterek, dış dünyanın gerçek bilgilere ulaşmasını engellemiş oldu'' denildi.

SAAT: 09.30 - GAZZE-1'DEN İKİ KİŞİ DAHA DÖNDÜ
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırının ardından ''Gazze-1'' gemisinde gözaltına alınan ve sınır dışı edilen mürettebattan 2 kişi daha yurda döndü. THY'ye ait uçakla Tel Aviv'den Atatürk Havalimanı'na gelen gemi personelinden Yalçın Salel ve Yaşar Çılgın, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Hayri Bolat tarafından karşılandı.

SAAT: 09.01 - YAHUDİLER, İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ
ABD'nin New York kentindeki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan, aralarında Yahudilerin de bulunduğu kalabalık bir grup, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasını protesto etti. Manhattan'da 42. caddede yapılan eylemde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, sık sık İsrail devleti aleyhinde slogan attı.

SAAT: 08.41 - İSRAİL, TÜRKİYE'DEKİ DİPLOMAT AİLELERİ ÇAĞIRDI
İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki tüm diplomatlarının ailelerini geri çağırdı. İsrail ordu radyosu, Dışişleri Bakanlığının Ankara ve İstanbul'daki diplomatlarının ailelerinin dün akşam İsrail'e getirilmeye başladığını duyurdu. Edinilen bilgiye göre, Türkiye'den çağrılan aileler arasında öncelik çocuklu olanlara verildi.

SAAT: 07.12 - 16'SI KUVEYTLİ
İsrail'in saldırdığı yardım filosunda gözaltına alındıktan sonra Ürdün'e sınır dışı edilen 124 kişi arasında 30 Ürdünlü'nün yanı sıra 16 Kuveytli bulunduğu bildirildi. Kuveyt'in Amman Büyükelçisi Şeyh Faysal El Sabah, İsrail'den otobüslerle gönderilen kafiledekilerin 16'sının Kuveytli olduğunu belirtti.

SAAT: 02.22 - DAVUTOĞLU: EN KISA ZAMANDA İADE
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Washington'daki temaslarında verdiği ana mesaj, ''Türkiye'nin İsrail'de kalan Türk vatandaşlarının iadesini en kısa zamanda istediği'' oldu. Davutoğlu, temaslarının ardından Washington'dan ayrıldı.

SAAT: 01.28 - TÜRK MİLLETVEKİLİ İSVEÇ'E DÖNDÜ
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı sırasında İsrail askerlerince göz altına alınan İsveç Meclisinin Türk milletvekili Mehmet Kaplan, İsveç'e döndü.

SAAT: 01.22 - OBAMA: TÜRKİYE'NİN BEKLENTİLERİ YÖNÜNDE ÇABA GÖSTERİYORUZ
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı ile ilgili olarak ''Türkiye'nin beklentilerine en uygun çözüm için yoğun çaba gösteriyoruz'' dedi.

SAAT: 01.19 - ERDOĞAN, OBAMA'YA NET KONUŞTU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'ya, yaptıkları telefon görüşmesinde, Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik İsrail saldırısı hakkında bilgi vererek, ''İsrail bölge barışına bugüne kadar en büyük katkıyı yapan bölgedeki tek dostunu kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyadır. Önümüzdeki günlerde atacağı adımlar, bölgedeki konumunu belirleyici olacaktır'' dedi.

SAAT: 00.46 - TUVELET İZNİ DAHİ VERMEDİLER
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere düzenlediği saldırının ardından ''Gazze-1'' gemisinde gözaltına alınan ve sınır dışı edilen üç kişi daha yurda döndü. Geminin ikinci makinisti Ömer Naci Dinçer, aşçı yardımcısı Adnan Tanrıverdi ve İHH İnsanı Yardım Vakfı personeli Salih Bulga Tel Aviv'den THY'ye ait uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi.

Bulga, gözaltına alındıktan sonra yaşadıklarını ve ''Mavi Marmara'' gemisine düzenlenen baskını şöyle anlattı: ''Biz rehin alındıktan sonra dokuz saat süreyle gözaltında tutulduk. Bir bayan subay eşliğinde etrafımızda sürekli askerler vardı. Yeme, içme, tuvalete gitmemiz sınırlandı. Bir yere iki asker eşliğinde gidiyorduk. Tuvalete gittiğimizde bayan asker arkadan bakıyordu. Tuvaletimizi bile yapamıyorduk.

SAAT: 00.41 - DAVUTOĞLU: TÜRK TÜRK DAHİ KALMAYACAK
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''tek bir Türk vatandaşının dahi, İsrail topraklarında kalmasına ve sorgulanmasına izin verilmeyeceğini'' söyledi.

SAAT: 00.15 - BİLGİ TEYİT EDİLMEDİ
Başbakanlık kaynakları, Gazze'ye yardım götüren gemilerde gözaltına alınan kişilerin İsrail tarafından serbest bırakılacağı yönünde kendilerine bir bilgi ulaşmadığını, bu konunun teyit edilmediğini bildirdi.

SAAT: 23.30 (01.06.2010) - İSRAİL SERBEST BIRAKACAĞINI DUYURDU
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü, ''Mavi Marmara''" gemisi dahil Gazze'ye yardım filosundan gözaltına alınanların derhal serbest bırakılacağını açıkladı. İsrail Bakanlar Kurulunun kararında, ''İsrailli askerlere saldırdığı'' ileri sürülen 24 kişinin de derhal sınırdışı edileceği belirtildi.

Serbest bırakılarak sınırdışı edileceklerin toplam sayısının 680 olduğu bildirildi. Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefez, ''Tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılacak'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem