3 Televizyon yöneticisi gözaltında

Deniz Feneri soruşturması kapsamında Kanal 7 televizyonunun 3 yöneticisi gözaltına alındı.

3 Televizyon yöneticisi gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Deniz Feneri soruşturması kapsamında Kanal 7'de görev yapan bir sunucunun da aralarında bulunduğu beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanların İstanbul'dan Ankara'ya götürülecekleri kaydedildi.

NTV'nin haberine göre, Arslan, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını, toplam 5 kişi olduklarını, aralarında Kanal 7 yöneticilerinin de bulunduğunu ifade etti.

Arslan, ''Deniz Feneri e.V.'' soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulacağı bilgisinin kendilerine verildiğini, söyledi.

NTV'nin haberine göre, gözaltına alınanlar arasında Kanal 7 televizyonu yöneticilerinden Harun Kapıyoldaş, Muzaffer Şafak ve Mustafa Bölükbaşı ile Beyaz Holding'den bir yetkili de bulunuyor.

Sunucu Uğur Arslan "Deniz Feneri" isimli programı sunmuş ayrıca Deniz Feneri Derneği'nin kurucu başkanlığını da yapmıştı.

Soruşturma kapsamında eski RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik ve Ali Solak tutuklanmıştı.

Akman ve 3 Kanal 7 yöneticisi, Deniz Feneri Derneği'nin Almanya'da toplandığı bağış paralarını usulsüz bir şekilde Türkiye'ye aktarmakla suçlanıyor.

Şüpheliler, haklarında bu suçlamalar üzerinden hazırlanacak iddianamenin kabul edilmesi halinde 18 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilecek.

RTÜK Başkanı Davut Dursun ve eski Başkanı Zahid Akman, geçen yıl Şubat ayında"görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle, 2 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ancak Yargıtay, Türk Ceza Kanunu'nun "görevi kötüye kullanma" suçunu düzenleyen 257'inci maddesinde yapılan değişiklik ardından, sanıklara bu suçtan verilen mahkumiyet kararını bozmuştu.

Bu kararı takiben, Davut Dursun ve Zahid Akman'ın da arasında bulunduğu 4'ü eski 8 üst kurul üyesi, Mayıs ayında bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Deniz Feneri olarak adlandırılan soruşturma Almanya'da başlamış ve bu ülkedeki yargılama derneğin bazı yöneticilerinin mahkumiyetiyle sonuçlanmıştı.

Derneğe yapılan milyonlarca euro tutarındaki yardımın bir bölümünün amaç dışı kullanıldığı belirlenmiş, Almanya'daki dava sonuçlandıktan sonra iddiaların Türkiye ayağının soruşturulması için dosya Ankara'ya gönderilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem